E-hockey fotosalbum

Competitiedag 3: Roermond 01-12-2018

Competitiedag 3: HK/OK E-hockey in Roermond – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

De Pont E1 - Upward E1
In de wedstrijd tegen Upward wilden we graag anders beginnen dan de vorige competitiedag. Toen kregen we het niet voor elkaar om achterin solide te staan. Helaas gebeurde in deze wedstrijd precies hetzelfde en brak Upward minimaal net zo vaak door onze achterhoede als dat wij kansen konden creëren. Ondanks de vele kansen voor Upward kwamen wij op een 1-0 voorsprong. Dit werd al snel tenietgedaan door de verdiende gelijkmaker. Niet lang daarna kreeg Rodi een gele kaart met als gevolg een 'powerplay' situatie voor ons. Met dit voordeel lukte het om snel weer een doelpunt te maken, waarna Rodi weer het veld mocht betreden. Niet lang daarna werd er wederom gefloten voor een overtreding en was er van tevoren een time-out aangevraagd. Toen de teams afzonderlijk van elkaar bij hun coach zaten om te bespreken hoe de wedstrijd verder aangepakt zou worden, werd Rodi verzocht om bij de scheidsrechters te komen. Daarbij werd Rodi tot zijn grote verbazing een rode kaart voorgehouden en moest hij direct het veld verlaten. Na de nodige tumult werd de wedstrijd hervat en moest Upward het einde van de eerste helft alsmede de complete tweede helft met een man minder spelen. In het vervolg van de wedstrijd stapelden de kansen zich voor ons op en werd er flink gescoord. Uiteindelijk werd er met ruime cijfers gewonnen, maar was het spel van onze kant niet goed verzorgd. Daarbij konden we door de rode kaart niet meer echt spreken van een wedstrijd, wat het daarvoor wel degelijk was. Het scorebord stond op 19-2 aan het einde van de wedstrijd. 

E-Team Emmen E1 - De Pont E1
In onze tweede wedstrijd van deze dag was het ook de doelstelling om er meteen te staan, maar dat liep toch even anders. Direct na de eerste bal uit kreeg Emmen een enorme kans. Desondanks lukte het ons om als eerste te scoren. In het vervolg van de eerste helft lukte het niet om orde op zaken te stellen in de verdediging. Nadat Emmen op gelijke hoogte wist te komen, lukte het ze ook met een aantal mooie doelpunten van Tim om gedurende de resterende tijd van deze helft de voorsprong uit te breiden. In de laatste minuten kwamen we terug tot een 3-5 achterstand. Aan het begin van de tweede helft was het weer gelijk raak voor Emmen, wat meteen een tegenvaller was voor ons. Het spelbeeld veranderde niet in ons voordeel, omdat we het niet voor elkaar kregen om het tij te keren. Het verschil in cijfers kon Emmen goed vasthouden. De winst met 8-5 voor Emmen was verdiend.
D3 Em 1 D3 Em 2

De Pont E2 - Push E2
De eerste wedstrijd tegen Push begonnen we met Maaike, Nlunga Bob, Marc en Ferry. In het begin van de eerste helft ging het aanvallend een beetje stroef. We konden de gaten in hun verdediging niet vinden, maar op een gegeven moment gingen Marc en Ferry meer combineren door de betere passes. Op die manier speelden we hun verdediging uit elkaar en scoorden we twee keer vrij snel achter elkaar. In de verdediging stonden we goed gepositioneerd en werd er goed gecommuniceerd, waardoor Push weinig tot geen kansen kreeg. Door snelle uitbraken scoorden we nog twee keer met als resultaat een 4-0 voor ruststand. In de tweede helft verving Erik Maaike op doel. Push voerde ook een wissel door met een speler uit het eerste team. We wisten dat het moeilijker ging worden en kozen ervoor om het balbezit te koesteren. “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.” Ze gingen vol op de aanval spelen, maar verdedigend stond het bij ons goed en zaten we overal tussen. Door weer twee snelle uitbraken scoorden we nog twee keer en wonnen we met 6-0.

Kampong E1 - De Pont E2
De tweede wedstrijd tegen Kampong begonnen we met Maaike, Reza; Bob, Marc en Ferry in de basis. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. We kregen een aantal kansen, die we niet afmaakten. Uiteindelijk kwamen we wel op voorsprong,  maar door een onnodige fout in de verdediging maakte Kampong weer gelijk. Daarna werden we een beetje slordig door verkeerde passes en leden we veel balverlies. Ondanks deze slordigheden lukte het om wederom een voorsprong te pakken. maar ook deze was van korte duur. Met enig fortuin en een fout van de arbitrage scoorde Kampong de 2-2 en dat was de ruststand. In de tweede helft was het eigenlijk hetzelfde beeld: we kregen een legio aan kansen, ballen eindigend op de paal en ballen die net door de keeper werden tegengehouden. Kampong kreeg maar één goede kans en die poging ging voor het doel langs. Door de wegtikkende tijd gingen we geforceerd op zoek naar een doelpunt om de drie punten te pakken. Hierdoor werd ons spel slordig door te passen en te schieten terwijl het niet kon. In de laatste 2 minuten van de wedstrijd scoorden we toch de zeer gewilde goal en waren daar erg blij. Daarna kregen we iets meer ruimte om er nog een bal in te prikken. Daarmee werd de eindstand van 4-2 in ons voordeel bepaald.

Competitiedag 2: Eindhoven 10-11-2018

Competitiedag 2: HK/OK E-hockey in Eindhoven – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Vandaag stond de 3-veldendag op het programma, wat dus een zware dag betekende met de drie te spelen wedstrijden per team. De organisatie van deze dag was in handen van de GP Bulls en werd afgewerkt in het Indoor-sportcentrum te Eindhoven.

GP Bulls E1 - De Pont E1
De wedstrijd begon afwachtend van beide kanten. Vanuit een rebound lukte het Maud om van dichtbij het doel het passende tikje te geven voor de voorsprong. De GP Bulls kregen daarna ook een aantal kansen, maar de gelijkmaker bleef op dat moment uit door een aantal goede reddingen van Pascal en een beetje geluk aan onze kant speelde hierbij ook een rol. In de eerste heeft kwamen we ook nog 2-0 voor dankzij een goed doelpunt vanuit een scherpe hoek. Vlak voor rust kwamen de GP Bulls ook nog één keer tot scoren, waarmee de ruststand bereikt werd.
In de rust is er gewisseld bij de GP Bulls, waardoor ze in de tweede helft lastiger te bestrijden waren. Met een ongelukkig doelpunt voor ons en een mooie strakke bal van Dennis kwamen de GP Bulls 3-2 voor. Daarna hebben we getracht om meer druk te zetten, waardoor we soms teveel ruimte weg gaven. Desondanks maakten wij de gelijkmaker met een uitgespeelde aanval afgewerkt door Sjoerd. Aan het eind werd het nog wat tumultueus, maar aan de stand veranderde er niets meer.
2018-2019 D2 2018-2019 D2

E-Team Emmen E1 - De Pont E1
Tegen Emmen ging het al vrij snel crescendo voor ons. We hadden eigenlijk niet verwacht dat het op deze manier zou verlopen gezien de duels in de afgelopen seizoenen. Dankzij individuele acties en goede combinaties met behulp van bloks werd de snelle voorsprong gestaag uitgebreid. Hierbij schoot Sjoerd de geboden kansen zowat vanuit elke hoek binnen. Aan het einde van de wedstrijd was de concentratie bij ons een stuk minder aanwezig en strafte Emmen dat twee keer af. Met de eindstand van 12-4 zijn we uiteraard zéér tevreden.
2018-2019 D2 II 2018-2019 D2 II

De Pont E1- Upward E1
Aan het begin van deze wedstrijd, eigenlijk de gehele eerste helft, kon je duidelijk merken dat we er al twee op hadden zitten. Nadat we 0-1 achter kwamen te staan, lukte het om snel op gelijke hoogte te komen en een voorsprong te pakken. Gedurende de eerste helft bleef het lastig om als team ‘goed te staan’. Bij de rust was de stand 6-4 in ons voordeel. Voor de tweede helft hebben we de tactiek aangepast om meer rust te creëren in ons spel. Gezien het wedstrijdbeeld in de tweede helft was dat een goede keuze: er werden namelijk weinig kansen meer 'weggegeven' en de voorsprong werd flink uitgebreid naar een 20-6 einduitslag.


Upward E2 - De Pont E2
De eerste wedstrijd tegen Upward E2 begonnen we met Maaike, Bob, Reza, Marc en Ferry. We begonnen heel goed aan deze wedstrijd en kwamen snel 2-0 voor. Door balverlies van ons maakte Upward met een goed afstandsschot de 2-1. In het vervolg stonden we goed te verdedigen en kregen ze weinig kansen. Door goed samenspel maakten we de 3-1 en hadden we een kleine buffer. Aan het einde van de eerste helft kregen we nog een aantal goede kansen die we niet wisten af te werken. In de tweede helft zijn er twee wissels toegepast: Nlunga erin voor Reza en Erik voor Maaike. In de tweede helft gingen we eigenlijk gewoon door met wat we in de eerste helft deden. Zij gingen wel aanvallender spelen, maar verdedigend stonden we goed. Aanvallend kregen we juist meer ruimte, waardoor we konden uitlopen qua score. We bleven goed en geconcentreerd spelen en scoorden nog een paar goals, waardoor het uiteindelijk 9-1 werd.
2018-2019 E2 D2 I  2018-2019 E2 D2 I

Black Scorpions E1 - De Pont E2
De tweede wedstrijd tegen Black Scorpions E1 begonnen we met Maaike, Bob, Reza, Marc en Ferry. We begonnen heel scherp aan de wedstrijd en kwamen verrassend al vrij snel 2-0 voor. Zij kwamen met wat geluk terug tot 2-1 en creëerden voor de rest weinig kansen. Door goed samen spel maakten we de 3-1. Daarna kregen we twee opgelegde kansen, maar die maakte we helaas niet af. Kort daarna scoorden de Black Scorpions vrij snel twee keer achter elkaar. Aan het einde van de eerste helft scoorden zij nog een keer, waardoor we bij de rust tegen een 3-4 achterstand aankeken. In d rust is er geen wissel toegepast en begonnen we de tweede helft met hetzelfde vijftal. De tweede helft was maar net begonnen of we kregen al een goal tegen. We speelden best goed, maar we maakten net als in de eerste helft de kansen niet af. Bij elke gemiste kans, vloeide het vertrouwen zienderogen een beetje weg. Desondanks bleven we doorgaan in de hoop het momentum te laten verschuiven in ons voordeel. Het lukte ons om nog twee keer te scoren, maar elk door ons gescoord doelpunt werd meteen gepareerd met een tegendoelpunt. Uiteindelijk werd er met 5-7 verloren.

Kampong E1 - De Pont E2
De derde wedstrijd tegen Kampong E1 begonnen we met Maaike, Bob, Nlunga, Marc en Ferry in de basis. De wedstrijd ging aardig gelijk op. We kwamen weer goed op voorsprong, maar kort daarop maakte Kampong de gelijkmaker. Ondanks dat de vermoeidheid zijn tol begon te eisen, lukte het ons toch om weer voor te komen. Kampong strafte een fout in onze verdediging genadeloos af, wat wederom resulteerde in een gelijkmaker. Aan het einde van de eerste helft kwam Reza erin In plaats van Nlunga en scoorden we nog voor het einde van de eerste helft. In de tweede helft gingen zij vol in de aanval, waardoor we moeilijk van onze eigen helft af kwamen. De communicatie in het veld liep niet meer en zij scoorden toch weer de gelijkmaker. In de ultieme slotfase van de wedstrijd kregen we nog een hele grote kans om de wedstrijd te winnen, maar de bal lag nog minder dan 2 seconden te laat in het doel: eindstand 3-3.
2018-2019 E2 D2 III 2018-2019 E2 D2 III


Competitiedag 1: Schiedam 13-10-2018

Competitiedag 1: HK/OK E-hockey in Schiedam – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Vandaag was het aan Omnivereniging De Pont om het seizoen te openen met het organiseren van de eerste competitiedag. De Margriethal in Schiedam was de 'place to be' voor de HK/OK. De organisatie van deze competitiedag kwam wederom op de schouders terecht van Richard en Wil Goudswaard. Het opbouwen van de velden en de verdere inrichting van de sporthal begon om 9.30 uur. Met behulp van een aantal vrijwilligers was voor de aftrap van de eerste wedstrijden om klokslag 12.05 uur alles pico bello in orde.

We begonnen 5 minuten later dan gepland om stil te staan bij het overlijden van Marijke Sentges. Wil heeft de microfoon ter hand genomen en is er afgesloten met één minuut stilte ter nagedachtenis aan Marijke. Ze is een groot gemis voor familie, vrienden en de hele rolstoelhockey wereld. Marijke heeft samen met haar man jarenlang de club Evergeen on Wheels met hart en ziel draaiende gehouden. Daarnaast zijn zij de oprichters van stichting On Wheels. Over de jaren heen hebben zij het onder andere mogelijk gemaakt om voor mensen met een beperking rolstoelbussen, aangepaste caravans en aangepaste chalets te huren. Iedereen wist ze te vinden op dit gebied. Velen hebben hier veel plezier van gehad en dat zal ook zo blijven in de toekomst. Jarenlang hebben zij ook de competitieleiding van Regio West onder hun hoede gehad. Onze grote dank gaat uit naar deze parel van een vrouw.

Helaas hadden we te kampen met een grote ziekenboeg, waardoor de mogelijkheden voor wissels volledig ontbrak. Zykal, Maud en Erik hebben zich ziek afgemeld. Hierdoor waren er dus maar vijf spelers per team over. 

De Pont E1 - Push E1
Het was vandaag voor iedereen even wennen vanwege het toepassen van het puntensysteem dit seizoen in onze competitie. De eerste helft begon eerst even met aftasten, maar dat ging snel over in doortastend spel aan onze kant. De score werd vrij snel geopend en gedurende de wedstrijd gestaag uitgebouwd. Dankzij een aantal mooie combinaties en individuele acties stond er een ruststand van 7-0 op het scorebord. Push had ook een aantal mogelijkheden, maar die werden in de kiem gesmoord door een verdedigende actie op het laatste moment. In de tweede helft begon het moeizaam, maar dat veranderde snel nadat het doel weer gevonden was. De tweede helft ontwikkelde zich op dezelfde manier als de eerste. Het doel van de tegenstander werd met name door Sjoerd alleen iets makkelijker gevonden, waardoor er een einduitslag van 17-0 de boeken in is gegaan.

De Pont E1 - Gidos E1
Na een pauze van drie uur lang was het tijd voor onze tweede wedstrijd tegen Gidos. Na een rustig begin kwam Gidos halverwege de eerste helft 1-0 voor. Daarbij redde onze goalie Pascal in eerste instantie, maar zijn stoel blokkeerde bij de benodigde tweede actie. Pascal moest noodgedwongen het veld verlaten met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft om het technische mankement te verhelpen. Daar wij dus wegens ziekte deze dag zeer beperkt waren in het aantal spelers, moesten we door met 4 man. Desondanks lukt het ons om in deze 'shorthanded' fase gelijk te komen en vervolgens ook nog een voorsprong te pakken dankzij een solo actie en een goede combinatie. Vlak voor rust werd het nog 2-2, waarmee de ruststand bereikt werd. Gelukkig was vlak voor het begin van de tweede helft Pascal weer van de partij. Hij is overgestapt in een andere rolstoel en heeft daarin de wedstrijd uit kunnen spelen. In de tweede helft scoorde Kamal met twee bekeken schoten en kwamen we zodoende 4-2 voor. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Gidos nog één keer, maar daar bleef het dan ook bij. 

De Pont E2 - Push E2
We begonnen goed met het zetten van druk op de bal en hielden zo de tegenstander ver van onze goal af. We kwamen vrij snel op voorsprong en breiden onze voorsprong uit dankzij een aantal mooie aanvallen. Door een aantal momenten van een gebrek aan scherpte in de verdediging konden zij ook twee keer scoren, waardoor het bij de rust 6-2 stond. De tweede helft had eigenlijk een soortgelijk verloop als de eerste. Wel had Push nu meer balbezit dan wij, omdat wij niet meer de felheid hadden om ballen af te pakken. Ondanks dat gegeven konden we nog 4 keer scoren en kregen nog een onnodige goal tegen. Uiteindelijk wonnen we met 10-3.

De Pont E2 - GP Bulls E2
Net als de eerste wedstrijd begonnen we goed. Door een mooie afstandschot van Ferry kwamen we snel op voorsprong. Mede door het goede samenspel tussen Marc en Ferry werd de voorsprong vergroot. Verdedigend ging het wel wat minder, doordat de dekking minder goed verzorgd was. We kregen ook een shootout tegen, omdat Maaike de goal verschoof. Voor deze actie kreeg ze een groene kaart. De shootout werd gemist door goed keeperswerk van Maaike. De tweede helft ging het verdedigend beter en we maakten nog  een aantal mooie goals. In de laatste 20 secondes kregen we nog een onnodige goal tegen. We wonnen de wedstrijd met 11-5.

Voor beide teams van De Pont was het zeker qua resultaten een optimale dag. Daarmee zijn de maximale punten thuis gepakt en gaan we vol vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. 

Competitiedag 3: Ulvenhout 16-12-2017

Competitiedag 3: HK/OK E-hockey in Ulvenhout – door Erik van Dongen (E2)

De Pont E2 - Kampong:
Na even lekker ingespeeld te hebben, was iedereen klaar voor de eerste wedstrijd tegen Kampong. Helaas moesten wij Reza  missen wegens een blessure. We begonnen met Maaike op goal, Marc, Zykal, Ferry en Bob. We kwamen door een mooie goal 1-0 voor. Daarna scoorde Kampong twee keer snel achter elkaar. De stand werd vervolgens 2-2. Maaike wist een gevaarlijke shoot-out te stoppen. Wij hadden een aantal hele mooie combinaties die net niet in een goal resulteerden. Wij hadden wat moeite met het fysieke spel van Kampong. Tijdens de rust hebben we besloten om op dezelfde manier door te gaan. Helaas is het in de tweede helft niet meer gelukt om grip te krijgen op het spel van de tegenpartij, wat in een eindstand resulteerde van 7-3 voor Kampong.

De Pont E2 - E-team Emmen E2:
Na de eerste wedstrijd hadden wij drie uur wachttijd, waarin iedereen voor de inwendige mens ging zorgen en de rolstoelen opgeladen konden worden. Onze tweede tegenstander was E-team Emmen E2. De opstelling in deze wedstrijd was Maaike op de goal, Nlunga, Bob, Ferry en Marc. Na een wat stroeve start, waarin we twee tegengoals tegen kregen, hebben we ons herpakt en zijn we via een paar mooie aanvallen en goals prima teruggekomen in de wedstrijd. Definitief afstand nemen van Emmen lukte voor de pauze nog niet helemaal, wat een op en neer golvende en spannende wedstrijd tot gevolg had. De ruststand was 3-3. Daarna gingen we er vol tegenaan, wat wederom mooie acties en doelpunten opleverde. Tegen het einde van de wedstrijd is Erik nog ingevallen voor Maaike. De einduitslag van deze wedstrijd was 8-5 voor de Pont E2 en konden wij met drie verdiende punten terug naar Rotterdam.

Competitiedag 2: Eindhoven 18-11-2017

Eindhoven was dit keer het decor voor de 2e competitiedag van het seizoen. Het 1ste team had maar liefst 3 wedstrijden af te werken op deze fysiek zware dag. Allereerst moest er tegen onze zuiderburen gespeeld worden. De 2e wedstrijd was tegen de Black Scorpions, die na het behalen van het kampioenschap in de Overgangsklasse afgelopen seizoen verdiend weer in de Hoofdklasse mogen uitkomen. De 3e wedstrijd was tegen het E-team Emmen.

Gidos - De Pont E1:
In het begin van de wedstrijd zat het mee en kwamen we redelijk vlot 2-0 voor. In de verdediging stonden we niet al te sterk, waardoor Gidos teveel kansen creëerde met als resultaat de aansluitingstreffer. In het vervolg van de wedstrijd lukte het ons maar niet om de verdediging op orde te krijgen. Qua kansen ging het gelijk op, maar zat het geluk toch wel aan onze kant. Er werd een eindstand bereikt van 6-3 in ons voordeel.

De Pont E1- Black Scorpions:
In de wedstrijd tegen deze tegenstander wilden we vol de druk erop zetten om de bal snel te veroveren. Gedurende de hele wedstrijd  lukte dat prima. We wilden in deze wedstrijd de verdediging weer degelijk zien te krijgen en aan ons doelsaldo proberen te werken. Ondanks nul doelpunten tegen was de verdediging toch nog steeds niet zo solide als dat we zouden willen. Uiteindelijk werd er een eindscore bereikt van 20-0, waarbij de Black Scorpions een aantal malen pech hadden in de afwerking.

De Pont E1 - E-team Emmen E1:
Tegen Emmen stonden we vrij snel 0-2 achter en bleek maar weer eens dat de verdediging echt een probleem was. Het lukte dankzij een individuele actie om op één doelpunt verschil te komen, waarna Emmen toch weer 3-1 voor kwam. Tot aan de stand 6-4 bleef dit het beeld van de wedstrijd. Elke keer dat wij op één doelpunt naderden, prikte Emmen er telkens een doelpunt bij. Na de bereikte stand van 6-4 in het voordeel van Emmen kwamen wij langszij en lukte het ook om vlak voor tijd 7-6 voor te komen. Na dom balverlies kwam de bal via de kluts voor de stick van een tegenstander en werd het uiteindelijk 7-7. Uiteraard was dit puntverlies enorm balen, maar was gezien het wedstrijdbeeld deze uitslag wel terecht.

Na deze speeldag hebben we onze voorsprong van 3 punten kunnen behouden en staan we op de eerste plaats. De volgende competitiedag wordt door ons georganiseerd en vindt in Ulvenhout plaats.

Competitiedag 1: Stadskanaal 30-09-2017

Competitiedag 1: HK/OK E-hockey in Stadskanaal – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

De eerste competitiedag is weer achter de rug. Ook dit seizoen moesten de meeste teams een flinke afstand afleggen richting Stadskanaal. Op deze dag moesten E1 en E2 twee wedstrijden spelen in respectievelijk de Hoofdklasse en de Overgangsklasse. Voor E1 stonden de GP Bulls en Upward E1 op het menu, wat dus een zware dag beloofde. Push E2 en Upward E2 waren de tegenstanders voor ons tweede team. 


GP Bulls - De Pont E1:
We begonnen zeer voortvarend met een snel doelpunt. Nadat de bal over de rechter kant opgebracht werd, reed Sjoerd vanaf de linkerkant naar binnen. De bal werd breed gelegd en Sjoerd schoot 'm strak binnen. Daarna liepen we uit naar 3-0 met zowel in de aanval als verdediging erg sterk spel. Bij het derde doelpunt ontstond er door een block van Maud een opening in het midden van het veld, waar Kamal met een geplaatst afstandsschot van kon profiteren.
Via een 'rollertje' van Şeref kwamen we op een 4-0 voorsprong. Dennis deed voor de Bulls vlak voor rust wat terug met een strakke bal in de verre hoek. 
Aan het begin van de 2de helft werd het heel snel 4-2. Gelukkig konden wij door een super snel uitgevoerde combinatie over meerdere schijven kort daarna op 5-2 komen. In het vervolg van de wedstrijd lukte het om elk doelpunt van de Bulls, waarmee ze op 2 doelpunten van ons kwamen, direct te pareren met een doelpunt. Het lukte om elke keer onder de druk uit te komen door de goede blocks van Maud en pascal achterin het veld in combinatie met het goed aanbieden aan de zijkanten. Hierdoor ontstonden een handvol zeer mooie uitgevoerde aanvallen en werd deze wedstrijd met 7-4 gewonnen. 

Upward E1 - De Pont E1:
Het strijdplan tegen Upward was gelijk aan die van tegen de GP Bulls. Helaas begonnen we deze wedstrijd veel minder geconcentreerd en stonden we snel 0-2 achter. Şeref pikte daarna een afvallende bal goed op en schoot die van afstand strak en onhoudbaar in het doel, waardoor het gat verkleind werd. In de eerste helft volgde ook nog een snelle aanval, waarmee we langszij kwamen. Vlak voor rust lukte het ook nog om op voorsprong te komen en was de ruststand dus 3-2 in ons voordeel. In het verloop van de 2de helft volgde de mooie aanvallen elkaar rap op, maar waren we niet altijd even scherp in de afronding. Şeref had weer een enorme poeier in gedachte zoals in de 1ste helft, waardoor de keeper van Upward flink optrok in het doel. Şeref raakte de bal heel 'subtiel', waardoor deze rustig achter de keeper het doel in rolde. Daarna maakte Kamal een solo en werd er een overtreding op hem gemaakt. De scheidsrechter floot niet en dat was in ons voordeel, want in het vervolg van de actie rolde de bal binnen. Er volgden nog een aantal uitgespeelde aanvallen met wederom goede blocks van achterruit, wat één doelpunt opleverde. Aan het eind scoorde Simon van Upward nog een keer tegen tijdens een overtalsituatie: Maud had namelijk geel gekregen. Deze zware straf was niet op z'n plaats. De 6-3 eindstand was een zeer terechte uitslag. 

HK D1 HK D1

Push E2 - De Pont E2:
We begonnen met Maaike, Nlunga, Reza, Bob en Ferry in het veld. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, maar door 2 ongelukkige momenten aan onze kant, kwam Push 2-0 voor. Kort daarna maakte Ferry de 2-1, wat zijn eerste doelpunt voor De Pont betekende. Even later kregen we een shootout mee, maar die werd onterecht wegens het terughalen van de bal afgefloten. In de laatste paar minuten van de eerste helft kwam Marc erin voor Nlunga en maakte hij kort daarna de 2-2. In de tweede helft ging het zeer gelijk op. Zij maakten de 3-2 , waarna wij weer op gelijke. Even later op kwamen we door 2 goals van Marc op voorsprong. De laatste 5 minuten van de wedstrijd gingen we op balbezit spelen, maar door een aantal keer onnodig balverlies werd het nog heel spannend. De eindstand was 4-3 in ons voordeel.

Upward E2 - De Pont E2
Deze wedstrijd begonnen we met Maaike, Zykal, Marc, Bob en Ferry in het veld. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen vrij snel op een 1-0 voorsprong door een goal  van Marc. Door de mindere communicatie achterin kwamen zij een aantal keer 1-op-1 met de keeper, waaruit ok de gelijkmaker viel.  Dankzij het goede optreden van Maaike heeft kwamen we niet achter te staan. Korte tijd later maakte Marc de 2-1. Halverwege de tweede helft kwam Reza voor Zykal in het veld. Daar zij moesten komen, kregen wij meer ruimte en maakte Ferry op aangeven van Marc vrij snel achter elkaar 3 goals. Zij gingen nog meer jagen, waardoor Ferry vrij gemakkelijk zijn vierde kon maken. De laatste 5 minuten van de wedstrijd kwamen Eric en Nlunga voor Maaike en Marc in het veld. Toen konden we alleen nog maar tegenhouden. Zij maakten nog een goal, maar wij wonnen met 6-2.

Beide teams hebben optimaal gepresteerd en nemen de volle buit mee terug naar Rotterdam. De volgende competitiedag is op 18 november in Eindhoven. Competitiedag 6: Amsterdam 29-04-2017

Competitiedag 6: HK/OK E-hockey in Amsterdam – door Kamal Tahtahi (E1) en Bob Götz (speler E2)


Het was weer tijd voor een competitiedag hoofdklasse/overgangsklasse, ditmaal in 020. Voor zowel E1 als E2 beloofde het een zware dag te worden met elk 3 wedstrijden op het programma. De wedstrijden van onze teams waren allemaal gelijktijdig met elke keer een ´pauze´ van twee wedstrijden ertussen. In deze tijd konden de stoelen opgeladen worden (en afkoelen), wat ook nodig was met zo´n vol schema. De eerste wedstrijd voor E1 was tegen Push uit Breda. De wedstrijd kwam voor ons al snel op gang. Na het eerste doelpunt werd de voorsprong langzaam uitgebreid met uiteondelijk een degelijke eindstand van 9/0 op het scorebord.

De eerste wedstrijd van E2 begon vroeg om 11 uur tegen Kampong. Doormiddel van een stroef wakker wordend begin stonden we vrij snel 2-0 achter. Dit is door goede focus en teamwork nog voor rust omgezet naar een 2-2 ruststand. De tweede helft is er een om snel te vergeten: niks lukte en het liep niet lekker. Uiteindelijk verloren we met 6-2.

De volgende wedstrijd van E1 was tegen Upward, wat altijd een lastige tegenstander is. Op de een of andere manier spelen ze tegen ons altijd op hun best. Na een snelle voorsprong werd het al gauw 1-1. Na een gelijkopgaande strijd was de ruststand 2/1 in het voordeel van Upward. In de 2de helft kwam Upward ook op 3-1, maar na enige tijd maakte Kamal de aansluitingstreffer. Het was ook vooral De Pont wat de wedstrijd probeerde te maken en Upward, helemaal na de voorsprong, vooral op de counter aan het spelen was. Een kleine 3 minuten voor tijd tikte Sjoerd een breedtepass lekker binnen, waardoor er een gelijke stand van 3-3 op het scorebord terecht kwam. Kort daarna werd het 4-3 door een afstandschot door Rodi via de keeper 4-3 voor Upward. In de laatste 2 minuten was het voor ons vol gas. Met nog een halve minuut te spelen, maakte Sjoerd op bijna identieke wijze als het derde doelpunt de gelijkmaker. Hiermee werd ook de einsdtand bepaald. Mischien waren we deze wedstrijd veel te sportief, daar wij heel vaak de wedstrijd lam hebben gelegd vanwege mankementen aan de stoelen van de tegenstander.

Na een pauze van 2 uur was het voor E2 tijd voor de wedstrijd tegen Upward E2. In de eerste helft kwamen we erachter dat de bal niet onder de stoel van de keeper door kon. In de rust is dit gemeld bij de scheidsrechters en de keeper mocht het veld niet meer in tot dit opgelost was. Helaas stonden we bij rust al 3-0 achter. Nu stonden we met een man meer in het veld, omdat de keeper niet vervangen mocht worden. De tegenstader had vanwege die reden een veldspeler in het doel gezet. Nadat we de 3-2 scoorden kwam de keeper van de tegenstander terug in het veld. Er werd veel druk gezet van onze kant, maar uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 4-3. Deze wedstrijd hadden we een nieuwe coach namelijk Niek Vink. Dit vond het team erg fijn en het verschil was gelijk merkbaar.

De laatste wedstrijd deze dag was tegen E-team uit Emmen. De laatste wedstrijd tegen deze tegenstander ging nog verloren, waardoor we nu extra gewaarschuwd waren. Het was niet de bedoeling om nog een keer verrast te worden. Deze wedstrijd werd dan ook continu de controle gehouden. Ondanks het goede spel van Emmen hebben we elke keer voor gestaan. Het resultaat was een 7-4 winst. Bleef de vraag: ”Waarom ging het de vorige keer zo mis.”

Bij de derde en laatste wedstrijd van E2 tegen Somival was het team we gebrand op de winst. Er werd meteen begonnen met hoog druk zetten en bij de rust stonden we 3-0 voor. Na de rust gingen we verder en hebben we gewonnen met 8-1, waarin ik zelf ook een doelpuntje maakte. Al met al waren we dik tevreden over het spel van de laatste twee wedstrijden, maar niet over het aantal punten dat mee naar huis ging.

Nu wachten op de volgende en laatste speelronde in Arnhem.

Competitiedag 5: Rotterdam 18-03-2017

Op 18 maart was het onze beurt om een competitiedag te organiseren in Rotterdam. In de voorbereiding van zo’n dag moet er heel wat gebeuren. Dankzij de enorme inzet van een aantal vrijwilligers kunnen we wederom terugkijken op een goed georganiseerde dag. Helaas was het niet gelukt met de gemeente een regeling te treffen wat betreft het parkeren, maar voor de rest liep alles ‘op rolletjes’.

Bij E2 moest Nlunga deze wedstrijden helaas van de kant toekijken, omdat hij de dag ervoor een ingreep moest ondergaan of zoals hij het zelf mooi uitdrukte:”Ik moet even opnieuw opgeladen worden.” Desondanks was hij dus wel aanwezig om zijn team vanaf de zijlijn in woord en gebaar te ondersteunen. Zijn gemis in het veld was zeker wel te merken, maar het team pakte het goed op. De eerste wedstrijd was tegen Kampong. Het team heeft genoeg kwaliteiten in huis om van een aantal directe concurrenten te winnen, maar dan moet alles echt kloppen. Het is lastig om gedurende een hele wedstrijd de concentratie vast te houden. Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 2-5 verloren. De ervaring van Minas bij de tegenpartij speelde een bepalende rol in dit verlies. Er waren zeker wel mogelijkheden om tot een beter resultaat te komen. De volgende keer zullen we het anders moeten doen.

De tweede wedstrijd van De Pont E2 was tegen Upward E2. De wedstrijden tegen deze opponent zijn altijd heel close. Helaas valt het vaak uit in ons nadeel. Vrij snel kwamen we met 2-0 voor. Door eigen fouten werd deze voorsprong onnodig weggegeven, want op dit niveau wordt dat nou eenmaal afgestraft. Met de beslissingen van de arbitrage waren we ook niet helemaal gelukkig. Onze eigen fouten en daarbij die van de arbitrage hebben ons de das omgedaan. Tijdens deze wedstrijd heeft Wouter het team bijgestaan als coach waar het team heel blij mee was.

Het 1ste team speelde eerst tegen Gidos Screamers. In het begin verliep de wedstrijd nogal stug. Halverwege de eerste helft kwamen we op voorsprong en daarna begon het te lopen: heel snel werd liep de stand op naar 5-0. Daarna hebben de Zuiderburen de tactiek omgegooid, waardoor wij er niet meer doorheen kwamen. Tegen het einde van de eerste helft scoorden zij ook 2 keer. In de tweede helft zijn we weer goed van start gegaan en hebben we nog een aantal doelpunten gemaakt. De wedstrijd werd goed uitgespeeld tegen dit altijd lastig te bespelen team. Bij het laatste fluitsignaal stond er een score van 9-3 op het bord.

De volgende wedstrijd was tegen E-Team uit Emmen. We kwamen rap 1-0 voor, maar de gelijkmaker lag er ook snel weer in. De tegenstander speelde vandaag heel goed en bij ons ging er in de verdediging heel wat mis. Doordat de posities niet goed werden bezet, kreeg Emmen teveel mogelijkheden om te schieten. Onze pech was dat kleine Tim, die niet meer zo klein is, vandaag zeer scherp was. Bijna elk schot wat van zijn stick af kwam, ging in het uiterste hoekje van de goal. Daarentegen gingen onze schoten bijna allemaal op de paal of net naast. Toen er nog minder dan 10 minuten te spelen waren in de tweede helft zijn we vol erop geklapt. Al heel snel werd het 3-3. In plaats van daarna even de rust te pakken, zijn we op dezelfde manier doorgegaan. Emmen maakte toen de 4-3 en direct daarna scoorden wij de gelijkmaker vanaf de aftrap. Vanaf de kant werd er flink meegeleefd en was het kabaal in het veld goed te horen. Kort voor tijd werd het helaas 4-5 voor Emmen en in de laatste seconden ook nog 4-6 wat ook de eindstand was. Door dit verlies is het kampioenschap bijna uit zicht.

Competitiedag 4: Ulvenhout 04-02-2017

De vierde competitiedag van het seizoen werd georganiseerd door Push in Ulvenhout. De Pont E1 had 2 wedstrijden op het programma staan: GP Bulls en Push. De Pont E2 moest de eerste wedstrijd tegen Tukkers United en de tweede tegen de Black Scorpions.
Tegen Tukkers United speelde het team een hele knappe wedstrijd. Het team heeft de hele westrijd voor gestaan en ook de score uitgebreid naar gelang de wedstrijd vorderde. Door bij balbezit zeer uitgekookt te spelen, werd er een eindscore van 9-4 bereikt. Marc Goos nam hiervan 6 doelpunten voor zijn rekening en Reza Feili maakte een hattrick.
De eerste wedstrijd van E1 tegen de GP Bulls verliep moeizaam. Het team kwam maar niet toe aan het eigen spelletje spelen. Een fout in de verdediging werd door de Bulls afgestraft. In de eerste helft kwamen de Bulls ook nog op 2-0. Vlak voor rust konden we de aansluitingstreffer maken: 1-2. In de tweede helft kregen de Bulls een shoot-out die er voor ons helaas maar net in ging. De einduitslag van 1-3 was daarmee bereikt.
De tweede wedstrijd moest E2 tegen de Black Scorpions aantreden. Het laatstgenoemde team laat het hele seizoen duidelijk zien dat zij het sterkste team zijn en op zeker kampioen gaan worden in de Overgangsklasse om vervolgens te promoveren naar de Hoofdklasse. E2 had dan niet veel in te brengen, maar wist de score binnen de perken te houden. Uiteindelijk werd er verloren met 9-2.
In de laatste wedstrijd van het 1ste team werd er flink aan het doelsaldo gewerkt. Door goed druk te zetten op de tegenstander werd de bal snel veroverd. In balbezit waren er snelle combinaties met als resultaat mooie doelpunten. Bij de rust stond de teller op 8. Voor de tweede helft was het doel om dit aantal te evenaren. Dit lukte precies: 16-1.

Door het verlies tegen de Bulls staat E1 nu op de tweede plaats in de rangschikking, maar is voor het kampioenschap alles nog helemaal open. Het 2de team staat nu knap op de 3de plaats.

De volgende ronde spelen we thuis in sporthal Schuttersveld in Crooswijk, Rotterdam.
Tot dan!

Competitiedag 3: Eindhoven 17-12-2016Competitiedag 3: HK/OK E-hockey in Eindhoven – door Bob Götz (speler E2)

Het is weer tijd voor een competitiedag Hoofdklasse en Overgangsklasse van de E-hockey. Na twee keer een halve wereldreis te hebben gemaakt naar Stadskanaal reizen de spelers van E1 en E2 dit keer naar Eindhoven. Wat een drukke dag van 3 wedstrijden voor beide teams zou worden, werd door een organisatorische fout voor  beide teams een dag als altijd met 2 wedstrijden.

De Pont E1 startte deze dag tegen Push, wat voorheen bekend stond als Biso ’65. Helaas kon Push deze wedstrijd niet op volle sterkte aantreden. Deze wedstrijd werd vrij ‘gemakkelijk’ en zakelijk gewonnen met 10-0. De uitslag doet een beetje af aan het goede spel wat Push heeft laten zien.

Competitiedag III, 17-12-2016 Competitiedag III, 17-12-2016

Direct na deze wedstrijd mocht E2 aan de bak tegen Somival. Na een stroef begin, waarbij er na elke goal een tegen goal kwam, stond het op den duur 5-5. Na rust ging het spel helemaal onze kant op qua score. Ik weet niet wat er gebeurde bij ons of bij Push, maar ineens liep het stukken beter. De eindstand werd 11-5 voor De Pont.
Competitiedag 3,17-12-2017 Competitiedag III, 17-12-2016

Na een korte pauze kon de volgende wedstrijd van E1 tegen Upward aanvangen. De wedstrijd begon stroef en er kwam een achterstand van 2-0. Deze achterstand heeft de spelers gelukkig snel wakker geschud. De focus was daarna wel volledig aanwezig en gelukkig was er snel een aansluitingstreffer. Bij de rust was het 2-2 en konden we opnieuw beginnen. Na het geweldige samenspel is de achterstand omgezet naar een 5-3 winst.
Competitiedag III, Upward E1 Competitiedag III, Upward E1

E2 moest voor de tweede en laatste wedstrijd spelen tegen Tukkers United. Na een pauze van 3 uur lang gehad te hebben, begon de wedstrijd van onze kant zeer slordig. Er werden verdedigend onnodige fouten gemaakt en aanvallend liep ook niet alles even soepel. Gelukkig wisten we ons te herpakken en werd er gewonnen met 8-5.
Competitiedag III, Tukkers
Aan het einde van de dag ging er een volle buit van in totaal 12 punten voor De Pont mee naar huis en op een aantal verbeterpunten na was het een zeer geslaagde dag.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com