E-hockey fotosalbum

Competitiedag 6: Amsterdam 20-04-2019

Competitiedag 6: HK/OK E-hockey in Amsterdam - door Kamal Tahtahi (E1) en Bob Götz (E2)

Op zaterdag 20 april was Amsterdam het decor voor de zesde competitiedag. In verband met het 20-jarige bestaan van Kampong werd deze dag groots aangepakt door het organiseren van wedstrijden uit de HK/OK E-hockey, HK H-hockey, alle klasse's regio E-hockey en H-hockey. Vanwege deze grootse aanpak moest er verhuisd worden naar een andere locatie om alles te kunnen 'huisvesten'. Normaliter zijn we in de Hoofdklasse en Overgangsklasse E-hockey namelijk gewend om in sporthal Gaasperdam onze wedstrijden in Amsterdam af te werken.
 
Voor E1 en E2 beiden stonden er twee wedstrijden ingepland. In de Overgangsklasse moest E2 het vandaag opnemen tegen de twee zwaarste tegenstanders en was het al mogelijk om op deze voorlaatste dag het kampioenschap binnen te halen in de strijd tegen deze twee directe concurrenten, maar dan moesten wel beide wedstrijden winnend afgesloten worden. Voor het eerste team stonden er ook twee lastige teams klaar om de degens mee te kruisen. De GP Bulls stonden zes punten voor op ons met nog vier wedstrijden te spelen. Het was zaak om ze te verslaan om nog enigszins uitzicht te hebben op de titel. 
 
GP Bulls E1 - De Pont E1 
In deze wedstrijd gaat het altijd op het scherpst van de snede. Het begin van de wedstrijd is altijd van beide kanten de kat uit de boom kijken tot de eerste kans. Over en weer waren er een aantal kansen zonder dat het in een doelpunt resulteerde. Helaas voor ons scoorden de Bulls als eerste op zéér fortuinlijke wijze. Aan onze kant was het lastig om elkaar voorin te vinden en een uitgespeelde aanval op te zetten. In het verdere verloop van de eerste helft werd er door beide teams voorzichtig gespeeld. Uiteindelijk scoorden de Bulls voor rust nog één keer, waarmee we met een 0-2 achterstand de pauze ingingen. 
In de tweede helft bleef het ondanks de achterstand spannend, zolang de Bulls geen derde treffer zouden maken. We zijn ook meer druk gaan zetten. Het spel verharde ook steeds meer, waarbij de overtredingen niet altijd op waarde werden geschat. Het gevolg was een tweede groene kaart voor Sjoerd en dus met een gele kaart tot gevolg. Met een man minder is het gelukt om de score te consolideren. Met een mooi blok van Maud, waarbij ze de laatste man van de Bulls belette om de ideale positie voor het doel in te nemen, kreeg Kamal de mogelijkheid om van afstand de bal hard met een backhand diagonaal schot de hoek in te poeieren. Kort daarna volgde een cross diagonaal schot van Kamal met de forehand vanaf de andere kant. Deze draaide mooi naar binnen en pakte de binnenkant van de paal mee. Met een stand van 2-2 namen beide teams geen genoegen en werd er gezocht naar een derde doelpunt. Het lukte de Bulls wederom om als eerste voor te komen. Er waren daarna nog amper twee minuten te spelen om nog iets aan de wedstrijd over te houden. We gingen over tot vol druk zetten op de bal, waarbij Sjoerd 20 seconden voor tijd de bal veroverde en deze vakkundig in het hoekje achter de keepster legde. De laatste paar tellen waren een formaliteit. In tegenstelling tot onze vorige ontmoeting tegen de Bulls werd dit toegekende doelpunt wél in de einduitslag opgenomen. 

De Pont E1 - Upward E1 
In deze wedstrijd waren we meteen bij de pinken vanaf de aftrap. Binnen nog geen tien minuten hadden we een mooie voorsprong van 3-0 te pakken door vrij uitgespeelde aanvallen. Daarop nam Upward een time-out om wat zaken om te zetten. In het vervolg van de eerste helft was het voor ons lastig om door hun defensie heen te komen. Bij de rust was het 4-2 in ons voordeel. 
De tweede helft begon voor ons crescendo net als de eerste helft met meteen een doelpunt zowat vanaf de aftrap. In tegenstelling tot het tweede deel van de eerste helft lukte het in de tweede helft wél om continu gevaarlijk te zijn en de score flink op te voeren. De ene mooie aanval volgde de andere op met als resultaat een doelpunt. Er was zowaar ook een aanval over drie schijven te bewonderen, terwijl we maar met twee handstickers spelen. Sjoerd speelde de bal van achteruit via de boarding over de lange zijde, waarna Kamal deze rechts voorin de hoek op kon pikken. Door het midden kwam Richard op volle vaart richting het doel aangestormd en liet dit ook duidelijk horen, waarop Kamal de bal hard in de T-stick van Richard paste en hij op zijn beurt de bal er strak in reed. De eindstand was uiteindelijk 12-4 in ons voordeel. 
CD 6 1 CD 6 2 
 
De Pont E2 - Kampong E1
Aan het begin van de dag stonden we op de eerste plek en waren we er klaar voor om deze te verdedigen. Echter kwam de eerste tegenslag al vroeg. De spelers waren nog maar net onderweg toen het berichtje van Ferry in de groepsapp van E2 op de telefoon binnenkwam…. Een blokkerend rechter wiel dat zelfs de stoel in de vrijloop niet liet rijden, gooide roet in het eten. Eenmaal met z'n allen aangekomen in Amsterdam begonnen we met de teambespreking. ‘’We spelen ons eigen spel en we gaan er vol voor,’’ klonken de woorden van de coach. De eerste wedstrijd was tegen Kampong E1. Er moest en zou gewonnen worden. De sportstoel van Ferry was nog niet gemaakt, waardoor hij genoodzaakt in een leenstoel deze wedstrijd moest aanvangen. Iedereen was er klaar voor en had er zin in, maar uit ons spel was hiervan niet veel terug te zien. De leenstoel was traag en had de draaicirkel van een vrachtwagen, waarop Ferry besloot toch in zijn eigen stoel verder te spelen met het risico dat deze elk moment kon uitvallen. Verder spelend met een niveau wat ver onder ons echte niveau lag, gingen we de rust in met een 3-1 achterstand. Terecht? Zeker… Onnodig? Helemaal zeker! In de rust klonken de strenge woorden van Niek Vink, omdat Kamal zelf aan het spelen was. De tweede helft waren we wakker en vochten we terug naar 3-3, maar helaas kwam al snel de 4-3 achterstand. We gingen meer druk zetten en wisten deze achterstand om te zetten naar een 4-5 voorsprong. Het gejuich en geschreeuw klonk bij het laatste fluitsignaal. Stijf van de adrenaline snel de stoelen aan de opladers zetten en een momentje voor jezelf pakken om tot rust te komen voor de volgende wedstrijd: we hadden immers maar 1 wedstrijd pauze. 
 
Black Scorpions E1 - De Pont E2
In de wedstrijd tegen de Black Scorpions wisten we wat er moest gebeuren om ze op een niet meer in te halen achterstand te zetten voor het kampioenschap. Wat betreft de tweede wedstrijd vind ik het persoonlijk lastig om er positieve punten uit halen. We werden zwaar onder druk gezet en het lukte ons maar niet om hier onderuit te komen. Op onverklaarbare wijze werd de teamspirit steeds minder en werden we van het veld getikt met als teleurstellend resultaat een 7-3 verlies. Helaas speelden we dus ook deze wedstrijd duidelijk onder ons niveau, wat leidde tot frustratie na de wedstrijd. Even naar buiten om af te koelen is dan wel het beste om te doen. Na deze gespeelde wedstrijden staan we nu tweede en hebben we het niet meer in eigen hand. De titel in de Overgangsklasse is alléén nog haalbaar als de Black Scorpions in hun laatste twee wedstrijden ergens punten laten liggen. Wij gaan onze wonden likken en ervoor zorgen dat we voor de laatste competitiedag klaargestoomd zijn om in ieder geval zelf onze laatste twee wedstrijden te winnen. Op de laatste competitiedag van 25 mei zijn we het aan onze stand verplicht om te laten zien tot welk niveau we in staat zijn. En dan maar hopen...  

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com