E-hockey fotosalbum

Competitiedag 7: Arnhem 25-05-2019

Competitiedag 5: HK/OK E-hockey in Ulvenhout – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Na een seizoen met vooral pieken en weinig dalen is het met de laatste competitiedag in Arnhem ten einde gekomen. Op deze dag stond voor het eerste team niets meer op het spel, want eindigen op de tweede plaats was al een feit. Daarentegen stond voor het tweede team nog het mogelijk binnenhalen van het kampioenschap in de Overgangsklasse. Daarbij waren ze afhankelijk van de resultaten van de Black Scorpions, die voor aanvang van de deze dag af te werken wedstrijden op de eerste plaats stonden. In ieder geval moest het tweede team de eigen wedstrijden beiden winnen en dan maar kijken of het genoeg was. Voor de eerste wedstrijd van ons E2-team moesten de Black Scorpions spelen tegen Upward E2 en deze wedstrijd hadden de Black Scorpions verloren, waardoor het heft door ons weer helemaal in eigen handen genomen kon worden. Kortom: tijd voor de wedstrijdverslagen!


De Pont E2 - GP Bulls E2 
Deze wedstrijd werd gestart met de zogenaamde sterkste opstelling. Maar... we weten allemaal dat de 'bank' juist grotendeels bepaald hoe sterk een team daadwerkelijk is. En dat zit gelukkig meer dan snor bij ons. De eerste helft liep qua score prima voor ons. Wél was de twijfel en de ontbrekende felheid in het spel alom aanwezig, waardoor de tegenstanders tot op zekere hoogte gevaarlijk konden zijn. De twijfel zat 'm in het niet verder naar voren opvangen en daarmee dus de druk er flink op blijven zetten. Na een time-out in de eerste helft werd dit beter opgepakt. Halverwege hebben we een dubbele wissel toegepast: Nlunga en Erik kwamen erin. Bij de rust was er een gaatje geslagen. 
De start van de 2e helft konden we met recht een valse noemen. De GP Bulls straften ons slordige spel terecht af met twee doelpunten, waardoor de stand op 6-3 kwam in ons voordeel. In het resterende deel van de 2e helft kwam er gelukkig enigszins verbetering in het spel. Het werd een kwestie van consolideren door allereerst de controle te behouden. Daarmee werd de eindstand bepaald met een 7-3 winst. 

De Pont E2 - Push E2
De wedstrijd om het kampioenschap stond op het punt van beginnen. Uiteraard gingen we van onze eigen kracht uit, maar pasten wij de tactiek wel aan aan de opstelling van de tegenstander. Daar waar het scherp beginnen aan een wedstrijd altijd een probleem was, lukte het nu om vanaf het eerste fluitsignaal er wel te staan. De tactiek werd tot in de puntjes door het hele team opgepakt. Alle posities werden continu ingenomen en er werd goed van elkaar overgenomen. Tegen het einde van de 1e helft werd dat centraal een paar keer verwaarloosd, maar daar werd het doel bewaakt door onze leeuwin Maaike. Kort voor rust pakten wij de voorsprong met een doelpunt van Marc. 
In de tweede helft werd er bij Push een wissel toegepast. Hiermee werd de tegenstand nog een stuk zwaarder, want er stonden nu twee spelers uit het eerste team op het veld. In de rust hebben we duidelijk afgesproken om op dezelfde manier door te gaan. Helaas kregen we kort na rust een doelpunt tegen. Langs de zijlijn werd er ontzettend meegeleefd door de aanhang en was daar de klap van het tegendoelpunt moeilijker te incasseren. In het veld pakten de spelers zelf de draad weer stoïcijns op door de besproken tactiek door te zetten om de winst te bewerkstelligen. Na een korte periode, waarin de controle over de wedstrijd werd gepakt, stond de verdediging als een huis. In de recuperatie van de bal werd er vervolgens keer op keer genadeloos hard toegeslagen met een doelpunt. De voorsprong werd in korte tijd uitgebouwd, waarmee een gevoel van onoverwinnelijkheid begon te ontstaan. Aan het eind zijn Erik en Nlunga ingevallen voor het duo Maaike en Reza. Erik heeft het doel schoon gehouden en Nlunga had nog een aantal schoten geblokkeerd met zijn katachtige bewegingen. Met de eindstand van een 5-1 winst werd het kampioenschap op grootse wijze binnengehaald. Direct na het laatste fluitsignaal stormde de aanhang het veld op om met de spelers deze grandioze prestatie te vieren.   
E2 1e Prijs OK18/19 E2 Kampioen HK18/19

De Pont E1 - Push E1
Vanwege een schorsing van Sjoerd en de afwezigheid van Maud moesten we de opstelling flink aanpassen. Vanuit het tweede team schoven Reza, Ferry en Marc aan om ons uit de brand te helpen. We startten met de opstelling: Pascal, Kamal, Richard, Ferry en Marc. In het begin van de eerste helft werd meteen het verschil gemaakt door een aantal snelle doelpunten. Bij de rust was in principe de wedstrijd wel gespeeld, maar we wilden de 2e helft natuurlijk ook goed blijven spelen. Direct na rust kwam Stijn erin bij Push en werd het lastiger voor ons. We kregen binnen korte tijd twee doelpunten tegen. Daarmee werden we wakker geschud. In het vervolg hebben we de wedstrijd professioneel uitgespeeld, waarbij we nog een aantal keer scoorden. De einduitslag was 7-2 In ons voordeel. 
E1 2e plaats 2018/19 E1 & E2 2018/19

De Pont E1 - Gidos E1 
Deze wedstrijd kwam te vervallen vanwege een afmelding door Gidos in verband met teveel zieken en materiaalpech. De einduitslag werd reglementair bepaald op een 5-0 overwinning voor ons. 
All together now!

Het kampioenschap van E2 hebben we samen gevierd middels een etentje met een groot gezelschap bij de Beren in Arnhem. Het was een mooie afsluiting van een seizoen met grootse prestaties. 
 
We wensen iedereen een fijne zomer toe en tot volgend seizoen!!!

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com