Sportaanbod

U kunt zien dat wij een ruime keuze bieden in aangepaste sporten. Bent u enthousiast geworden na het lezen van deze site? Neem dan gerust contact op met de betreffende afdeling om een keer een training te bezoeken zonder enige verplichting. Jong, oud, man of vrouw, iedereen is welkom bij onze vereniging!!!

 

Boccia


Boccia is een vorm van mikspelen en kan gespeeld worden zowel een lichte als een zware handicap. Het is aan de speler zelf om te ontdekken wat de beste manier is om de bal te spelen. Dit kan met de hand, voet of met een hulpstuk zoals een goot waarbij een assistent de goot beweegt op instructies van de speler. Ook Boccia kan in wedstrijdverband worden gespeeld. Onze spelers hebben al diverse nationale prijzen gewonnen.

JudoExtra


JudoExtra is zeer geschikt voor kinderen die willen judoën op een rustige en recreatieve manier. Kinderen met een motorische achterstand en/of lichamelijke beperking worden begeleid en uitgedaagd om de grenzen op te zoeken van wat ze wél kunnen. Zo wordt hun durf en motivatie om te bewegen positief beïnvloed wat ook hun zelfvertrouwen ten goede komt.

Streetdance


Streetdance is onze ‘jongste’ sport. Er wordt les gegeven aan kinderen met een lichamelijke beperking en kinderen zonder handicap (bijv. uit de buurt). De leden leren gezamenlijk de verschillende streetdance technieken en dansen op moderne muziek.

RolstoelHockey


Dit is onze grootste afdeling. Wij bieden zowel Elektrisch als Handbewogen rolstoelhockey aan. De trainingen zijn in verschillende groepen verdeeld waardoor er voor ieder wat wils is, van recreatief tot topniveau. De teams/spelers van De Pont hebben ook al vele nationale en internationale prijzen in de wacht gesleept.

Goalball


Goalball is een explosieve sport die kan worden gespeeld door mensen met en zonder een visuele beperking. Alle spelers dragen namelijk een verduisterende bril. Omdat het spel dus op gehoor wordt gespeeld zitten er belletjes in de bal zodat je kan horen waar de bal is. Het is wel noodzakelijk om beschermende kleding te dragen aangezien er veel op de grond wordt gezeten en gelegen.

Tafeltennis


Bij tafeltennis spelen snelheid en balgevoel een belangrijke rol en het is geschikt voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het kan staand en zittend worden gespeeld. Schuiftafeltennis is voor de mensen met een (zwaardere) lichamelijke beperking.

Kanovaren


Bij het kanovaren staat plezier hebben bovenaan maar we proberen ook om onze leden een zo goed mogelijke techniek aan te leren waardoor ze in diverse situaties veilig kunnen varen. Ook als je niet zelfstandig kunt varen zijn er mogelijkheden waarbij we proberen om de leden zo actief mogelijk te laten deelnemen. Leden moeten dus wel zelf over wat kracht beschikken.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com