Kanovaren

Een recreatieve sport voor iedereen die van water houdt en zich daar sportief mee bezig wil houden. Op eigen kracht en dus milieuvriendelijk bevaren we het gebied van de Bergsche Plassen en de Rotte. Het is iedere week weer heerlijk om een tochtje van zo'n anderhalf uur te maken. 

We proberen je het zelfstandig kanovaren bij te brengen, maar als dat niet mogelijk is, kun je ook met samen varen in een boot heel ver komen. Een redelijk goede handfunctie in beide handen is wel van belang. Anders wordt het zelf sturen en varen wel erg lastig.
Benjamin gaat prima! Algemene foto's

Een rolstoel is geen bezwaar, want we hebben een speciale steiger waar je makkelijk kunt overstappen van rolstoel naar kano. Voor de veiligheid maken we altijd allemaal gebruik van reddingsvesten. Zwemdiploma's zijn niet echt nodig, maar je moet zeker geen watervrees hebben. 
Algemene foto's Algemene foto's

Omdat voor kanovaren wel een bepaalde kracht nodig is, is deze sport geschikt voor jongeren vanaf een jaar of 10/11. We varen altijd, behalve met windkracht 6/7 of onweer. En niet in schoolvakanties.
Atilla geniet Algemene foto's

Wil je het een keertje komen proberen? Dan ben je van harte welkom op de Ringdijk. Bel even met een van de twee trainers die hier op de site staan. We spreken altijd af in de hal van Rijndam / Mytylschool De Brug op vrijdagmiddag tussen 15.15 en 15.30 uur.

 

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com