Rolstoelhockey

Voor het rolstoelhockey bestaan er 2 verschillende vormen:
- Rolstoelhockey in elektrische rolstoelen; het zogenaamde E-Hockey.
- Rolstoelhockey in handbewogen rolstoelen; het zogenaamde H-Hockey.

E-Hockey wordt gespeeld door mensen die in het dagelijkse leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en/of fysiek niet in staat zijn aan H-hockey deel te nemen. E-hockey is praktisch de enige sport waar sporters in een elektrische rolstoel in teamverband aan deel kunnen nemen. Internationaal wordt het tegenwoordig Powerchair hockey genoemd.

Aan H-Hockey kan iedereen deelnemen; zowel mensen met als zonder handicap, waardoor het dus een uitstekende gelegenheid is voor sportieve integratie.

Het grootste verschil tussen E- en H-hockey is dat eerstgenoemde minder op fysieke kracht gaat en meer tempowisselingen kent. Hierdoor lijkt het soms heel afwachtend en heeft het soms wat weg van een schaakspel. Het H-hockey kent dus vaak een hoog tempo en vraagt om een goede conditie. De H-hockeyers mogen in tegenstelling tot de E-hockeyers de bal ook hoog spelen. Ondanks dat er duidelijke verschillen zijn, trainen we van oudsher binnen onze vereniging regelmatig door en met elkaar. Op deze manier kunnen we ook van elkaar leren.

 

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com