E-hockey fotosalbum

Competitiedag 1: Noordwijk 21-09-2019

Competitiedag 1: 1e Klasse Regio West E-hockey in Noordwijk - door Erik van der Werff (coach E3)
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk na vier maanden zover en mochten we aantreden in Noordwijk voor de eerste competitiedag van het nieuwe seizoen. Deze dag werd door de plaatselijk club Catwijck georganiseerd. Na onze promotie naar de 1e klasse wisten wij niet wat ons precies te wachten stond. Een ding wisten we wel: het zou niet meer zo makkelijk gaan als afgelopen jaar, waar we een positief doelsaldo hadden opgebouwd van ruim 50 doelpunten.
Er stonden voor deze dag drie wedstrijden gepland. De eerste wedstrijd moesten we starten tegen Kampong E3, daarna tegen de organiserende vereniging  Catwijck E1 en als laatste tegen Doing E2. Tussendoor was er nog tijd ingeruimd voor de huldiging van het afgelopen seizoen.
Kampioen E3 Kampioen E3 II

Helaas kregen we vrijdagavond om 23:00 uur laat te horen dat Kampong niet kon komen vanwege teveel zieken. Uiteraard wensen we de spelers van Kampong veel beterschap. Nu we pas om 14:30 onze eerste wedstrijd moesten spelen, was iedereen ruim op tijd aanwezig om de zeer verdiende beker voor het behaalde kampioenschap in de 2e Klasse van vorig seizoen en het daarbij behorende overweldigende applaus in ontvangst te nemen.

Tegen Catwijck konden wij heerlijk vrijuit spelen. Voor het eerst op een groot veld en met 5 man spelen, was voor ons ook wel een verademing.  In de 1ste helft kwamen we vrij snel op een 2-0 voorsprong door onze kleine goalgetter Bastiaan, maar in de tweede helft hadden we het aanzienlijk moeilijker. Door de goede blocks van Sana, Kayra en Joost en uitstekend keeperswerk van Korneel konden we afsluiten met een 4-2 overwinning. Ook deze 2 doelpunten werden gescoord door Bastiaan.
CD 1 Noordwijk CD1 Noordwijk 2

CD1 Noordwijk CD1 Noordwijk 4

De laatste wedstrijd van de dag speelden we tegen Doing. In de basisopstelling begonnen we nu met Jerry in plaats van Sana, waarmee we wederom met een leuk team het veld konden betreden. In de eerste helft ging het aardig gelijk op en was het soms echt bijzonder spannend. Ook hier speelden we weer als een team en gingen we er echt helemaal voor. Helaas moesten we in de tweede helft het onderspit delven en verloren we uiteindelijk met 0-2.

Al met al kunnen we terugkijken op een goede start aan het seizoen in een hogere klasse en daar mogen we zeker trots op zijn. De volgende wedstrijddag is op 23 november en zal dan door ons georganiseerd worden.

Competitiedag 7: Arnhem 25-05-2019

Competitiedag 5: HK/OK E-hockey in Ulvenhout – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Na een seizoen met vooral pieken en weinig dalen is het met de laatste competitiedag in Arnhem ten einde gekomen. Op deze dag stond voor het eerste team niets meer op het spel, want eindigen op de tweede plaats was al een feit. Daarentegen stond voor het tweede team nog het mogelijk binnenhalen van het kampioenschap in de Overgangsklasse. Daarbij waren ze afhankelijk van de resultaten van de Black Scorpions, die voor aanvang van de deze dag af te werken wedstrijden op de eerste plaats stonden. In ieder geval moest het tweede team de eigen wedstrijden beiden winnen en dan maar kijken of het genoeg was. Voor de eerste wedstrijd van ons E2-team moesten de Black Scorpions spelen tegen Upward E2 en deze wedstrijd hadden de Black Scorpions verloren, waardoor het heft door ons weer helemaal in eigen handen genomen kon worden. Kortom: tijd voor de wedstrijdverslagen!


De Pont E2 - GP Bulls E2 
Deze wedstrijd werd gestart met de zogenaamde sterkste opstelling. Maar... we weten allemaal dat de 'bank' juist grotendeels bepaald hoe sterk een team daadwerkelijk is. En dat zit gelukkig meer dan snor bij ons. De eerste helft liep qua score prima voor ons. Wél was de twijfel en de ontbrekende felheid in het spel alom aanwezig, waardoor de tegenstanders tot op zekere hoogte gevaarlijk konden zijn. De twijfel zat 'm in het niet verder naar voren opvangen en daarmee dus de druk er flink op blijven zetten. Na een time-out in de eerste helft werd dit beter opgepakt. Halverwege hebben we een dubbele wissel toegepast: Nlunga en Erik kwamen erin. Bij de rust was er een gaatje geslagen. 
De start van de 2e helft konden we met recht een valse noemen. De GP Bulls straften ons slordige spel terecht af met twee doelpunten, waardoor de stand op 6-3 kwam in ons voordeel. In het resterende deel van de 2e helft kwam er gelukkig enigszins verbetering in het spel. Het werd een kwestie van consolideren door allereerst de controle te behouden. Daarmee werd de eindstand bepaald met een 7-3 winst. 

De Pont E2 - Push E2
De wedstrijd om het kampioenschap stond op het punt van beginnen. Uiteraard gingen we van onze eigen kracht uit, maar pasten wij de tactiek wel aan aan de opstelling van de tegenstander. Daar waar het scherp beginnen aan een wedstrijd altijd een probleem was, lukte het nu om vanaf het eerste fluitsignaal er wel te staan. De tactiek werd tot in de puntjes door het hele team opgepakt. Alle posities werden continu ingenomen en er werd goed van elkaar overgenomen. Tegen het einde van de 1e helft werd dat centraal een paar keer verwaarloosd, maar daar werd het doel bewaakt door onze leeuwin Maaike. Kort voor rust pakten wij de voorsprong met een doelpunt van Marc. 
In de tweede helft werd er bij Push een wissel toegepast. Hiermee werd de tegenstand nog een stuk zwaarder, want er stonden nu twee spelers uit het eerste team op het veld. In de rust hebben we duidelijk afgesproken om op dezelfde manier door te gaan. Helaas kregen we kort na rust een doelpunt tegen. Langs de zijlijn werd er ontzettend meegeleefd door de aanhang en was daar de klap van het tegendoelpunt moeilijker te incasseren. In het veld pakten de spelers zelf de draad weer stoïcijns op door de besproken tactiek door te zetten om de winst te bewerkstelligen. Na een korte periode, waarin de controle over de wedstrijd werd gepakt, stond de verdediging als een huis. In de recuperatie van de bal werd er vervolgens keer op keer genadeloos hard toegeslagen met een doelpunt. De voorsprong werd in korte tijd uitgebouwd, waarmee een gevoel van onoverwinnelijkheid begon te ontstaan. Aan het eind zijn Erik en Nlunga ingevallen voor het duo Maaike en Reza. Erik heeft het doel schoon gehouden en Nlunga had nog een aantal schoten geblokkeerd met zijn katachtige bewegingen. Met de eindstand van een 5-1 winst werd het kampioenschap op grootse wijze binnengehaald. Direct na het laatste fluitsignaal stormde de aanhang het veld op om met de spelers deze grandioze prestatie te vieren.   
E2 1e Prijs OK18/19 E2 Kampioen HK18/19

De Pont E1 - Push E1
Vanwege een schorsing van Sjoerd en de afwezigheid van Maud moesten we de opstelling flink aanpassen. Vanuit het tweede team schoven Reza, Ferry en Marc aan om ons uit de brand te helpen. We startten met de opstelling: Pascal, Kamal, Richard, Ferry en Marc. In het begin van de eerste helft werd meteen het verschil gemaakt door een aantal snelle doelpunten. Bij de rust was in principe de wedstrijd wel gespeeld, maar we wilden de 2e helft natuurlijk ook goed blijven spelen. Direct na rust kwam Stijn erin bij Push en werd het lastiger voor ons. We kregen binnen korte tijd twee doelpunten tegen. Daarmee werden we wakker geschud. In het vervolg hebben we de wedstrijd professioneel uitgespeeld, waarbij we nog een aantal keer scoorden. De einduitslag was 7-2 In ons voordeel. 
E1 2e plaats 2018/19 E1 & E2 2018/19

De Pont E1 - Gidos E1 
Deze wedstrijd kwam te vervallen vanwege een afmelding door Gidos in verband met teveel zieken en materiaalpech. De einduitslag werd reglementair bepaald op een 5-0 overwinning voor ons. 
All together now!

Het kampioenschap van E2 hebben we samen gevierd middels een etentje met een groot gezelschap bij de Beren in Arnhem. Het was een mooie afsluiting van een seizoen met grootse prestaties. 
 
We wensen iedereen een fijne zomer toe en tot volgend seizoen!!!

Competitiedag 6: Amsterdam 20-04-2019

Competitiedag 6: HK/OK E-hockey in Amsterdam - door Kamal Tahtahi (E1) en Bob Götz (E2)

Op zaterdag 20 april was Amsterdam het decor voor de zesde competitiedag. In verband met het 20-jarige bestaan van Kampong werd deze dag groots aangepakt door het organiseren van wedstrijden uit de HK/OK E-hockey, HK H-hockey, alle klasse's regio E-hockey en H-hockey. Vanwege deze grootse aanpak moest er verhuisd worden naar een andere locatie om alles te kunnen 'huisvesten'. Normaliter zijn we in de Hoofdklasse en Overgangsklasse E-hockey namelijk gewend om in sporthal Gaasperdam onze wedstrijden in Amsterdam af te werken.
 
Voor E1 en E2 beiden stonden er twee wedstrijden ingepland. In de Overgangsklasse moest E2 het vandaag opnemen tegen de twee zwaarste tegenstanders en was het al mogelijk om op deze voorlaatste dag het kampioenschap binnen te halen in de strijd tegen deze twee directe concurrenten, maar dan moesten wel beide wedstrijden winnend afgesloten worden. Voor het eerste team stonden er ook twee lastige teams klaar om de degens mee te kruisen. De GP Bulls stonden zes punten voor op ons met nog vier wedstrijden te spelen. Het was zaak om ze te verslaan om nog enigszins uitzicht te hebben op de titel. 
 
GP Bulls E1 - De Pont E1 
In deze wedstrijd gaat het altijd op het scherpst van de snede. Het begin van de wedstrijd is altijd van beide kanten de kat uit de boom kijken tot de eerste kans. Over en weer waren er een aantal kansen zonder dat het in een doelpunt resulteerde. Helaas voor ons scoorden de Bulls als eerste op zéér fortuinlijke wijze. Aan onze kant was het lastig om elkaar voorin te vinden en een uitgespeelde aanval op te zetten. In het verdere verloop van de eerste helft werd er door beide teams voorzichtig gespeeld. Uiteindelijk scoorden de Bulls voor rust nog één keer, waarmee we met een 0-2 achterstand de pauze ingingen. 
In de tweede helft bleef het ondanks de achterstand spannend, zolang de Bulls geen derde treffer zouden maken. We zijn ook meer druk gaan zetten. Het spel verharde ook steeds meer, waarbij de overtredingen niet altijd op waarde werden geschat. Het gevolg was een tweede groene kaart voor Sjoerd en dus met een gele kaart tot gevolg. Met een man minder is het gelukt om de score te consolideren. Met een mooi blok van Maud, waarbij ze de laatste man van de Bulls belette om de ideale positie voor het doel in te nemen, kreeg Kamal de mogelijkheid om van afstand de bal hard met een backhand diagonaal schot de hoek in te poeieren. Kort daarna volgde een cross diagonaal schot van Kamal met de forehand vanaf de andere kant. Deze draaide mooi naar binnen en pakte de binnenkant van de paal mee. Met een stand van 2-2 namen beide teams geen genoegen en werd er gezocht naar een derde doelpunt. Het lukte de Bulls wederom om als eerste voor te komen. Er waren daarna nog amper twee minuten te spelen om nog iets aan de wedstrijd over te houden. We gingen over tot vol druk zetten op de bal, waarbij Sjoerd 20 seconden voor tijd de bal veroverde en deze vakkundig in het hoekje achter de keepster legde. De laatste paar tellen waren een formaliteit. In tegenstelling tot onze vorige ontmoeting tegen de Bulls werd dit toegekende doelpunt wél in de einduitslag opgenomen. 

De Pont E1 - Upward E1 
In deze wedstrijd waren we meteen bij de pinken vanaf de aftrap. Binnen nog geen tien minuten hadden we een mooie voorsprong van 3-0 te pakken door vrij uitgespeelde aanvallen. Daarop nam Upward een time-out om wat zaken om te zetten. In het vervolg van de eerste helft was het voor ons lastig om door hun defensie heen te komen. Bij de rust was het 4-2 in ons voordeel. 
De tweede helft begon voor ons crescendo net als de eerste helft met meteen een doelpunt zowat vanaf de aftrap. In tegenstelling tot het tweede deel van de eerste helft lukte het in de tweede helft wél om continu gevaarlijk te zijn en de score flink op te voeren. De ene mooie aanval volgde de andere op met als resultaat een doelpunt. Er was zowaar ook een aanval over drie schijven te bewonderen, terwijl we maar met twee handstickers spelen. Sjoerd speelde de bal van achteruit via de boarding over de lange zijde, waarna Kamal deze rechts voorin de hoek op kon pikken. Door het midden kwam Richard op volle vaart richting het doel aangestormd en liet dit ook duidelijk horen, waarop Kamal de bal hard in de T-stick van Richard paste en hij op zijn beurt de bal er strak in reed. De eindstand was uiteindelijk 12-4 in ons voordeel. 
CD 6 1 CD 6 2 
 
De Pont E2 - Kampong E1
Aan het begin van de dag stonden we op de eerste plek en waren we er klaar voor om deze te verdedigen. Echter kwam de eerste tegenslag al vroeg. De spelers waren nog maar net onderweg toen het berichtje van Ferry in de groepsapp van E2 op de telefoon binnenkwam…. Een blokkerend rechter wiel dat zelfs de stoel in de vrijloop niet liet rijden, gooide roet in het eten. Eenmaal met z'n allen aangekomen in Amsterdam begonnen we met de teambespreking. ‘’We spelen ons eigen spel en we gaan er vol voor,’’ klonken de woorden van de coach. De eerste wedstrijd was tegen Kampong E1. Er moest en zou gewonnen worden. De sportstoel van Ferry was nog niet gemaakt, waardoor hij genoodzaakt in een leenstoel deze wedstrijd moest aanvangen. Iedereen was er klaar voor en had er zin in, maar uit ons spel was hiervan niet veel terug te zien. De leenstoel was traag en had de draaicirkel van een vrachtwagen, waarop Ferry besloot toch in zijn eigen stoel verder te spelen met het risico dat deze elk moment kon uitvallen. Verder spelend met een niveau wat ver onder ons echte niveau lag, gingen we de rust in met een 3-1 achterstand. Terecht? Zeker… Onnodig? Helemaal zeker! In de rust klonken de strenge woorden van Niek Vink, omdat Kamal zelf aan het spelen was. De tweede helft waren we wakker en vochten we terug naar 3-3, maar helaas kwam al snel de 4-3 achterstand. We gingen meer druk zetten en wisten deze achterstand om te zetten naar een 4-5 voorsprong. Het gejuich en geschreeuw klonk bij het laatste fluitsignaal. Stijf van de adrenaline snel de stoelen aan de opladers zetten en een momentje voor jezelf pakken om tot rust te komen voor de volgende wedstrijd: we hadden immers maar 1 wedstrijd pauze. 
 
Black Scorpions E1 - De Pont E2
In de wedstrijd tegen de Black Scorpions wisten we wat er moest gebeuren om ze op een niet meer in te halen achterstand te zetten voor het kampioenschap. Wat betreft de tweede wedstrijd vind ik het persoonlijk lastig om er positieve punten uit halen. We werden zwaar onder druk gezet en het lukte ons maar niet om hier onderuit te komen. Op onverklaarbare wijze werd de teamspirit steeds minder en werden we van het veld getikt met als teleurstellend resultaat een 7-3 verlies. Helaas speelden we dus ook deze wedstrijd duidelijk onder ons niveau, wat leidde tot frustratie na de wedstrijd. Even naar buiten om af te koelen is dan wel het beste om te doen. Na deze gespeelde wedstrijden staan we nu tweede en hebben we het niet meer in eigen hand. De titel in de Overgangsklasse is alléén nog haalbaar als de Black Scorpions in hun laatste twee wedstrijden ergens punten laten liggen. Wij gaan onze wonden likken en ervoor zorgen dat we voor de laatste competitiedag klaargestoomd zijn om in ieder geval zelf onze laatste twee wedstrijden te winnen. Op de laatste competitiedag van 25 mei zijn we het aan onze stand verplicht om te laten zien tot welk niveau we in staat zijn. En dan maar hopen...  

Competitiedag 5: Ulvenhout 09-03-2019

Competitiedag 5: HK/OK E-hockey in Ulvenhout – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Het overgrote deel van onze spelers kon vandaag lekker uitgeslapen richting Ulvenhout voor alweer de vijfde competitiedag van het seizoen. Voor beide teams stonden er twee wedstrijden op het programma, die helaas gelijktijdig ingepland waren. We hadden in de voorbereiding naar deze dag te maken met een ziekenboeg, waardoor we flink in de rats zaten over de bezetting van de teams. Gelukkig konden de desbetreffende spelers er op karakter wel bij zijn en dat was zwaar, maar wél de moeite waard gezien de resultaten. 

De Pont E1 - Push E1 
Deze wedstrijd begin als een schaakspel, waarbij de stukken vooral hun eigen vakje probeerden te beschermen. Push maakte het ons lastig om het balbezit over te nemen door een redelijk ondoordringbaar scherm op te trekken. In de eerste 7 minuten waren er aan beide kanten geen echte kansen op te merken. Door een individuele actie van Sjoerd kwamen we voor te staan. Daarna lukte het wel beter om de druk op te voeren en werd het voor Push lastiger om lang aan de bal te blijven. Kort na het eerste doelpunt volgde ook de tweede vrij snel door een goede verovering van de bal en werd dit balverlies van Push optimaal benut. Bij de rust was de stand 5-1.
In het tweede bedrijf werd ons spel over het geheel steeds beter. We hadden de verdediging volledig dichtgetimmerd en in de aanval hadden we meerdere mooie combinaties, die ook op fraaie wijze werden afgewerkt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 10-1 winst. 

E-Team Emmen E1 - De Pont E1 
Na de vorige wedstrijd tegen Emmen, wat voor ons niet goed was afgelopen, was het nu belangrijk om géén vrije schoten weg te geven. Vanaf de start gaven zowel wij als Emmen weinig weg. Na een 1-0 voorsprong kwam Emmen in de eerste helft toch nog met 2-1 voor. Na een time-out lukte het om de verdediging weer dicht te metselen en voor rust nog op 2-2 te komen. De tweede helft verliep voor ons een heel stuk voorspoediger: in de verdediging werd weinig weggegeven, in de aanval werden de snelle combinaties frequenter en waren er sterke individuele acties met een serie doelpunten als resultaat. 
De wedstrijd werd gewonnen met 9-3, waarmee ook deze 3 punten mee naar huis gingen. 


Black Scorpions E1 - De Pont E2
Opstelling: Erik, Reza, Bob, Marc en Ferry.
De eerste helft begonnen we meteen goed aan de wedstrijd, wat al vrij snel resulteerde in een 1-0 voorsprong. Door een snelle uitbraak van de Black Scorpions, waar we van tevoren voor waren gewaarschuwd, scoorden zij de gelijkmaker. Daarna werden we een korte periode onder druk gezet en creëerden zij een aantal kansen. Door goed verdedigend werk van het hele team lukte het ze niet om er compleet doorheen te komen. Door een perfect uitgevoerde counter en goed samenspel tussen Marc en Ferry scoorden we de 2-1. De wedstrijd ging daarna gelijk op met kansen over en weer. Helaas lukte het wederom niet om de voorsprong vast te houden en kwamen ze langszij. Het lukte ons om een tandje hoger te schakelen met als gevolg twee doelpunten, waarmee we een gaatje sloegen en er een ruststand van 4-2 bereikt werd. In de rust is er afgesproken om op balbezit te spelen en zodoende de voorsprong te consolideren. Door onoplettendheid in onze verdediging aan het begin van de tweede helft scoorden ze de 3-4. Meteen daarna gingen we spelen zoals we hadden besproken in de rust: spelen op balbezit, geduldig blijven, niet forceren en daarmee dus het juiste moment afwachten. Met deze goed uitgevoerde tactiek liepen we uit naar een 3-6 voorsprong en was er niks aan de hand. Nadat de scheidsrechter een tegendoelpunt goedkeurde, die overduidelijk te hoog was, waren we nogal de weg kwijt. Kort daarna werd het gat ook nog teruggebracht naar één doelpunt verschil. Ons spel werd onrustig en te geforceerd, wat veelvuldig balverlies in ons nadeel betekende. Drie minuten voor tijd maakten ze ook nog de 6e goal voor een gelijke stand. In de laatste minuten kregen we nog wel een aantal kansjes, maar een doelpunt zat er helaas niet meer in. Met een 6-6 eindstand hebben we onszelf te kort gedaan.

Upward E2 - De Pont E2
Opstelling: Erik, Nlunga, Reza, Marc en Ferry.
Het slechte einde van de eerste wedstrijd leken we wel meegenomen te hebben naar deze wedstrijd. We waren veel te afwachtend en slordig aan de bal. Van meet af aan werden we flink onder druk gezet en kregen we weinig ruimte om ons spelletje te kunnen spelen. Daar wij geen antwoord hadden op hun spel, kwamen zij dan ook verdiend op een voorsprong. Naar mate de wedstrijd vorderde, kregen we meer grip op het spel en kwamen we ook aan aanvallen toe. Met een mooie aanval scoorden we de gelijkmaker. Desalniettemin bleef het lastig om onder de druk van Upward vandaan te komen. Mede door onnodig balverlies pakten zij opnieuw de voorsprong. Ondanks dat we moeite hadden met hun spel, lukte het ons om vlak voor rust ook een tweede doelpunt te maken. De tweede helft kwam Bob erin voor Nlunga. We wilden deze wedstrijd koste wat kost winnen, want we wisten dat we dan de koppositie in de stand over zouden nemen. De tweede helft begonnen we met duidelijk een stuk meer felheid en kwamen voor het eerst voor te staan in de wedstrijd. Door een hard schot van Ferry, waarvan iedereen dacht dat de bal op de paal kwam, gaf de scheidsrechter een goal aan: “You win some, you loose some,” zullen we maar zeggen. Hierna lag onze focus korte tijd te veel op de aanval en vergaten we de laatste man positie bezet te houden. Dat werd dan ook op gepaste wijze door Upward één keer afgestraft met een doelpunt. Het lukte Upward niet meer om het spel van de eerste helft vol te houden, maar ze kregen nog wel een aantal mogelijkheden. Het lukte ons nog wel om twee keer te scoren, waarvan er eentje een eigen doelpunt was. De einduitslag was 6-3.

Ons tweede team heeft na deze dag de leiding overgenomen in de Overgangsklasse. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en alles is nog helemaal open in deze klasse. Hiermee laat het team zien weer een groei doorgemaakt te hebben. Desondanks blijven ze kritisch naar zichzelf kijken om het elke keer nog beter te doen. Het is nu allemaal in eigen hand.

Competitiedag 4: Hoogeveen 19-01-2019

Vandaag is het voor iedereen afreizen naar het hoge noorden voor de competitiedag van E-Team Emmen. Dit keer is het géén Stadskanaal, maar het iets dichterbij gelegen Hoogeveen. Voor alle teams staan er twee wedstrijden op het programma.

De Pont E1 - Gidos
In de eerste wedstrijd tegen onze Vlaamse vrienden was het uiteraard zaak om de punten te pakken. Bij ons was Maud helaas afwezig en was Sjoerd wel aanwezig, maar was hij flink beroerd. Zoals eerder in het seizoen heeft Reza de plek van Maud ingenomen. Gidos moest het stellen zonder Björn vanwege een schorsing. Het begin verliep op verschillende vlakken van onze kant niet al te vlotjes. De van tevoren afgesproken opdrachten kwamen niet goed uit de verf op het veld. We konden elkaar moeizaam vinden in de combinatie voorin, waardoor er niet veel kansen werden gecreëerd. Bij de rust was er wel een voorsprong om op te bouwen voor de 2e helft. In het vervolg na rust lukte het wel om ons spel te verbeteren door de druk te vergroten op de tegenstander en de combinaties kwamen beter op gang. Op deze manier liepen we aardig uit en kwamen we tot een winst van 12-2. We wisten allemaal wél dat het in de volgende wedstrijd tegen de GP Bulls allemaal een stuk beter moest.

GP Bulls E1 - De Pont E1
In de wedstrijd tegen de GP Bulls begonnen we met dezelfde opstelling als de eerste wedstrijd. Nadat de Bulls de tos hadden gewonnen, namen zij de bal uit aan het begin van de wedstrijd. De eerste 10 minuten hadden zij bijna volledig balbezit zonder (echt) gevaarlijk te worden. De paar momenten dat wij de bal veroverden, waren we deze binnen korte tijd weer kwijt. Halverwege de eerste helft kwamen de GP Bulls op voorsprong. In het vervolg van de eerste helft namen wij het initiatief over en kwamen wij tot de beste kansen. In eerste instantie konden we hier niet van profiteren, maar werd dat later in de eerste helft rechtgezet. Twee van deze aanvallen in de vorm van snelle uitbraken werden door Sjoerd verzilverd, wat een ruststand van 2-1 in ons voordeel tot gevolg had. In de 2e helft ging het over en weer qua spel, maar konden wij toch gevaarlijker worden. Nadat de Bulls op gelijke hoogte kwamen, lukte het ons om weer een minieme voorsprong te pakken. De Bulls herpakten zich weer rap met een snelle gelijkmaker als resultaat. In het vervolg van de wedstrijd werd alles nog meer tegen ons gefloten. In de omschakeling lukte het om Sjoerd meerdere malen één op één te krijgen tegen de Bulls en ging hij zijn directe tegenstander voorbij. Op het moment dat hij vrij voor de keeper stond, werd er tot twee keer toe een zware overtreding op hem gemaakt. In plaats van twee shoot-outs (en meer) kregen wij de beslissingen tegen. Bij de tweede situatie kreeg Sjoerd tot overmaat van ramp zelfs een gele kaart en scoorden de Bulls de 4-3 om daarmee voor te komen. Bij dit doelpunt werd het doelgebied ruim binnengetreden met de stick. Ondanks het vrije zicht werd dit niet waargenomen door de arbitrage van dienst. Het kan weleens tegen zitten met de beslissingen, maar in dit geval praten we over een andere orde. In de laatste seconden maakten we nog de gelijkmaker, maar ook dat mocht geen doorgang vinden. Nadat er een gebaar werd gemaakt voor het toekennen van een doelpunt ontstond er meteen daarna onduidelijkheid hierover. Uiteindelijk werd het doelpunt blijkbaar niet meegenomen in de einduitslag. Hiermee kregen de Bulls de drie punten letterlijk mee naar huis.

De Pont E2 - GP Bulls E2
Bij ons tweede team was helaas Maaike afwezig vanwege ziekte. In de wedstrijd tegen het tweede van de GP Bulls begonnen we in de zone met Erik op doel, Marc in de verdediging, Bob en Reza aan de buitenkanten en Ferry op kop. In het begin werd er nogal 'slapjes' aangepakt, terwijl er juist felheid getoond moest worden. Na een kleine acht minuten werd de bal goed naar het midden teruggelegd door Marc en maakte Ferry het openingsdoelpunt met een geplaatst schot. Vijf minuten later maakte Marc in de omschakeling het 2e doelpunt. Vrijwel direct daarna volgde de 3-0 van Ferry. Er werd een time-out aangegrepen om een omzetting te doen. Er moest meer druk gezet worden door een 1-1-2 opstelling in de hoop het vuurtje in de ogen van onze spelers aan te wakkeren. Het lukte niet om dit in het restant van de eerste helft nog te bewerkstelligen. In de rust is er nogmaals aangekaart om dit op juiste wijze op te gaan pakken voor de tweede helft om zelf niet te gaan verzaken. Het was zeker niet aan dovemansoren gericht. Kort na rust werd Nlunga ingebracht en die gooide het achterin helemaal dicht, zodat de rest er vol op kon met z'n drieën. In het tweede bedrijf van de wedstrijd lukte het veel beter om onze wil op te leggen aan de tegenstander en waren er mooie aanvallen te zien. Daarnaast waren er ook mooie individuele acties en werden de kansen goed afgemaakt. Na een matige eerste helft werd dat in de tweede helemaal rechtgezet en werd er met 11-0 gewonnen.

De Pont E2 - Upward E2
De tactiek waarmee we de eerste wedstrijd zijn beëindigd, hebben we bij aanvang van de tweede doorgezet. We zijn dus meteen meer druk gaan zetten op de tegenstander om zelf vanaf het eerste fluitsignaal het spel te dicteren. Het verschil was duidelijk te merken. Het wedstrijdverloop verliep voor ons naar wens dankzij goed positiespel met mooie combinaties en idem doelpunten als resultaat. Aan het begin van de tweede helft hebben we dezelfde wissel toegepast als in de vorige wedstrijd: Nlunga kwam erin voor Reza. Het spelbeeld verliep op dezelfde manier als in de eerste helft, maar dat konden we niet de hele tweede helft volhouden. Upward werd ook gevaarlijker bij balbezit en konden hiervan profiteren. Al met al was dit over het geheel een knappe wedstrijd van ons en was de winst met 8-3 verdiend.

Na deze dag staat De Pont E2 op een 2e plek in de Overgangsklasse met een kleine achterstand van twee punten op de Black Scorpions. De titelstrijd gaat hier duidelijk tussen ons tweeën en we maken er beiden net zoveel kans op. Het geeft wederom aan hoe we gegroeid zijn met dit team.

Helaas is het verhaal bij het 1e team een stuk minder rooskleurig na het debacle van de wedstrijd tegen de GP Bulls. De verdiende 3 punten zijn ons afgenomen, waardoor we niet eerste op doelsaldo staan in de Hoofdklasse. In plaats daarvan is de beslissing voor het kampioenschap (zo goed als) al gevallen. Zeer spijtig en ook heel pijnlijk voor de sport dat het op deze manier moet gebeuren. We gaan het seizoen zo goed als kan uitspelen: jammer dat het voor spek en bonen is...

Competitiedag 3: Roermond 01-12-2018

Competitiedag 3: HK/OK E-hockey in Roermond – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

De Pont E1 - Upward E1
In de wedstrijd tegen Upward wilden we graag anders beginnen dan de vorige competitiedag. Toen kregen we het niet voor elkaar om achterin solide te staan. Helaas gebeurde in deze wedstrijd precies hetzelfde en brak Upward minimaal net zo vaak door onze achterhoede als dat wij kansen konden creëren. Ondanks de vele kansen voor Upward kwamen wij op een 1-0 voorsprong. Dit werd al snel tenietgedaan door de verdiende gelijkmaker. Niet lang daarna kreeg Rodi een gele kaart met als gevolg een 'powerplay' situatie voor ons. Met dit voordeel lukte het om snel weer een doelpunt te maken, waarna Rodi weer het veld mocht betreden. Niet lang daarna werd er wederom gefloten voor een overtreding en was er van tevoren een time-out aangevraagd. Toen de teams afzonderlijk van elkaar bij hun coach zaten om te bespreken hoe de wedstrijd verder aangepakt zou worden, werd Rodi verzocht om bij de scheidsrechters te komen. Daarbij werd Rodi tot zijn grote verbazing een rode kaart voorgehouden en moest hij direct het veld verlaten. Na de nodige tumult werd de wedstrijd hervat en moest Upward het einde van de eerste helft alsmede de complete tweede helft met een man minder spelen. In het vervolg van de wedstrijd stapelden de kansen zich voor ons op en werd er flink gescoord. Uiteindelijk werd er met ruime cijfers gewonnen, maar was het spel van onze kant niet goed verzorgd. Daarbij konden we door de rode kaart niet meer echt spreken van een wedstrijd, wat het daarvoor wel degelijk was. Het scorebord stond op 19-2 aan het einde van de wedstrijd. 

E-Team Emmen E1 - De Pont E1
In onze tweede wedstrijd van deze dag was het ook de doelstelling om er meteen te staan, maar dat liep toch even anders. Direct na de eerste bal uit kreeg Emmen een enorme kans. Desondanks lukte het ons om als eerste te scoren. In het vervolg van de eerste helft lukte het niet om orde op zaken te stellen in de verdediging. Nadat Emmen op gelijke hoogte wist te komen, lukte het ze ook met een aantal mooie doelpunten van Tim om gedurende de resterende tijd van deze helft de voorsprong uit te breiden. In de laatste minuten kwamen we terug tot een 3-5 achterstand. Aan het begin van de tweede helft was het weer gelijk raak voor Emmen, wat meteen een tegenvaller was voor ons. Het spelbeeld veranderde niet in ons voordeel, omdat we het niet voor elkaar kregen om het tij te keren. Het verschil in cijfers kon Emmen goed vasthouden. De winst met 8-5 voor Emmen was verdiend.
D3 Em 1 D3 Em 2

De Pont E2 - Push E2
De eerste wedstrijd tegen Push begonnen we met Maaike, Nlunga Bob, Marc en Ferry. In het begin van de eerste helft ging het aanvallend een beetje stroef. We konden de gaten in hun verdediging niet vinden, maar op een gegeven moment gingen Marc en Ferry meer combineren door de betere passes. Op die manier speelden we hun verdediging uit elkaar en scoorden we twee keer vrij snel achter elkaar. In de verdediging stonden we goed gepositioneerd en werd er goed gecommuniceerd, waardoor Push weinig tot geen kansen kreeg. Door snelle uitbraken scoorden we nog twee keer met als resultaat een 4-0 voor ruststand. In de tweede helft verving Erik Maaike op doel. Push voerde ook een wissel door met een speler uit het eerste team. We wisten dat het moeilijker ging worden en kozen ervoor om het balbezit te koesteren. “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.” Ze gingen vol op de aanval spelen, maar verdedigend stond het bij ons goed en zaten we overal tussen. Door weer twee snelle uitbraken scoorden we nog twee keer en wonnen we met 6-0.

Kampong E1 - De Pont E2
De tweede wedstrijd tegen Kampong begonnen we met Maaike, Reza; Bob, Marc en Ferry in de basis. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. We kregen een aantal kansen, die we niet afmaakten. Uiteindelijk kwamen we wel op voorsprong,  maar door een onnodige fout in de verdediging maakte Kampong weer gelijk. Daarna werden we een beetje slordig door verkeerde passes en leden we veel balverlies. Ondanks deze slordigheden lukte het om wederom een voorsprong te pakken. maar ook deze was van korte duur. Met enig fortuin en een fout van de arbitrage scoorde Kampong de 2-2 en dat was de ruststand. In de tweede helft was het eigenlijk hetzelfde beeld: we kregen een legio aan kansen, ballen eindigend op de paal en ballen die net door de keeper werden tegengehouden. Kampong kreeg maar één goede kans en die poging ging voor het doel langs. Door de wegtikkende tijd gingen we geforceerd op zoek naar een doelpunt om de drie punten te pakken. Hierdoor werd ons spel slordig door te passen en te schieten terwijl het niet kon. In de laatste 2 minuten van de wedstrijd scoorden we toch de zeer gewilde goal en waren daar erg blij. Daarna kregen we iets meer ruimte om er nog een bal in te prikken. Daarmee werd de eindstand van 4-2 in ons voordeel bepaald.

Competitiedag 2: Eindhoven 10-11-2018

Competitiedag 2: HK/OK E-hockey in Eindhoven – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Vandaag stond de 3-veldendag op het programma, wat dus een zware dag betekende met de drie te spelen wedstrijden per team. De organisatie van deze dag was in handen van de GP Bulls en werd afgewerkt in het Indoor-sportcentrum te Eindhoven.

GP Bulls E1 - De Pont E1
De wedstrijd begon afwachtend van beide kanten. Vanuit een rebound lukte het Maud om van dichtbij het doel het passende tikje te geven voor de voorsprong. De GP Bulls kregen daarna ook een aantal kansen, maar de gelijkmaker bleef op dat moment uit door een aantal goede reddingen van Pascal en een beetje geluk aan onze kant speelde hierbij ook een rol. In de eerste heeft kwamen we ook nog 2-0 voor dankzij een goed doelpunt vanuit een scherpe hoek. Vlak voor rust kwamen de GP Bulls ook nog één keer tot scoren, waarmee de ruststand bereikt werd.
In de rust is er gewisseld bij de GP Bulls, waardoor ze in de tweede helft lastiger te bestrijden waren. Met een ongelukkig doelpunt voor ons en een mooie strakke bal van Dennis kwamen de GP Bulls 3-2 voor. Daarna hebben we getracht om meer druk te zetten, waardoor we soms teveel ruimte weg gaven. Desondanks maakten wij de gelijkmaker met een uitgespeelde aanval afgewerkt door Sjoerd. Aan het eind werd het nog wat tumultueus, maar aan de stand veranderde er niets meer.
2018-2019 D2 2018-2019 D2

E-Team Emmen E1 - De Pont E1
Tegen Emmen ging het al vrij snel crescendo voor ons. We hadden eigenlijk niet verwacht dat het op deze manier zou verlopen gezien de duels in de afgelopen seizoenen. Dankzij individuele acties en goede combinaties met behulp van bloks werd de snelle voorsprong gestaag uitgebreid. Hierbij schoot Sjoerd de geboden kansen zowat vanuit elke hoek binnen. Aan het einde van de wedstrijd was de concentratie bij ons een stuk minder aanwezig en strafte Emmen dat twee keer af. Met de eindstand van 12-4 zijn we uiteraard zéér tevreden.
2018-2019 D2 II 2018-2019 D2 II

De Pont E1- Upward E1
Aan het begin van deze wedstrijd, eigenlijk de gehele eerste helft, kon je duidelijk merken dat we er al twee op hadden zitten. Nadat we 0-1 achter kwamen te staan, lukte het om snel op gelijke hoogte te komen en een voorsprong te pakken. Gedurende de eerste helft bleef het lastig om als team ‘goed te staan’. Bij de rust was de stand 6-4 in ons voordeel. Voor de tweede helft hebben we de tactiek aangepast om meer rust te creëren in ons spel. Gezien het wedstrijdbeeld in de tweede helft was dat een goede keuze: er werden namelijk weinig kansen meer 'weggegeven' en de voorsprong werd flink uitgebreid naar een 20-6 einduitslag.


Upward E2 - De Pont E2
De eerste wedstrijd tegen Upward E2 begonnen we met Maaike, Bob, Reza, Marc en Ferry. We begonnen heel goed aan deze wedstrijd en kwamen snel 2-0 voor. Door balverlies van ons maakte Upward met een goed afstandsschot de 2-1. In het vervolg stonden we goed te verdedigen en kregen ze weinig kansen. Door goed samenspel maakten we de 3-1 en hadden we een kleine buffer. Aan het einde van de eerste helft kregen we nog een aantal goede kansen die we niet wisten af te werken. In de tweede helft zijn er twee wissels toegepast: Nlunga erin voor Reza en Erik voor Maaike. In de tweede helft gingen we eigenlijk gewoon door met wat we in de eerste helft deden. Zij gingen wel aanvallender spelen, maar verdedigend stonden we goed. Aanvallend kregen we juist meer ruimte, waardoor we konden uitlopen qua score. We bleven goed en geconcentreerd spelen en scoorden nog een paar goals, waardoor het uiteindelijk 9-1 werd.
2018-2019 E2 D2 I  2018-2019 E2 D2 I

Black Scorpions E1 - De Pont E2
De tweede wedstrijd tegen Black Scorpions E1 begonnen we met Maaike, Bob, Reza, Marc en Ferry. We begonnen heel scherp aan de wedstrijd en kwamen verrassend al vrij snel 2-0 voor. Zij kwamen met wat geluk terug tot 2-1 en creëerden voor de rest weinig kansen. Door goed samen spel maakten we de 3-1. Daarna kregen we twee opgelegde kansen, maar die maakte we helaas niet af. Kort daarna scoorden de Black Scorpions vrij snel twee keer achter elkaar. Aan het einde van de eerste helft scoorden zij nog een keer, waardoor we bij de rust tegen een 3-4 achterstand aankeken. In d rust is er geen wissel toegepast en begonnen we de tweede helft met hetzelfde vijftal. De tweede helft was maar net begonnen of we kregen al een goal tegen. We speelden best goed, maar we maakten net als in de eerste helft de kansen niet af. Bij elke gemiste kans, vloeide het vertrouwen zienderogen een beetje weg. Desondanks bleven we doorgaan in de hoop het momentum te laten verschuiven in ons voordeel. Het lukte ons om nog twee keer te scoren, maar elk door ons gescoord doelpunt werd meteen gepareerd met een tegendoelpunt. Uiteindelijk werd er met 5-7 verloren.

Kampong E1 - De Pont E2
De derde wedstrijd tegen Kampong E1 begonnen we met Maaike, Bob, Nlunga, Marc en Ferry in de basis. De wedstrijd ging aardig gelijk op. We kwamen weer goed op voorsprong, maar kort daarop maakte Kampong de gelijkmaker. Ondanks dat de vermoeidheid zijn tol begon te eisen, lukte het ons toch om weer voor te komen. Kampong strafte een fout in onze verdediging genadeloos af, wat wederom resulteerde in een gelijkmaker. Aan het einde van de eerste helft kwam Reza erin In plaats van Nlunga en scoorden we nog voor het einde van de eerste helft. In de tweede helft gingen zij vol in de aanval, waardoor we moeilijk van onze eigen helft af kwamen. De communicatie in het veld liep niet meer en zij scoorden toch weer de gelijkmaker. In de ultieme slotfase van de wedstrijd kregen we nog een hele grote kans om de wedstrijd te winnen, maar de bal lag nog minder dan 2 seconden te laat in het doel: eindstand 3-3.
2018-2019 E2 D2 III 2018-2019 E2 D2 III


Competitiedag 1: Schiedam 13-10-2018

Competitiedag 1: HK/OK E-hockey in Schiedam – door Kamal Tahtahi (E1) en Nlunga Nijanda (E2)

Vandaag was het aan Omnivereniging De Pont om het seizoen te openen met het organiseren van de eerste competitiedag. De Margriethal in Schiedam was de 'place to be' voor de HK/OK. De organisatie van deze competitiedag kwam wederom op de schouders terecht van Richard en Wil Goudswaard. Het opbouwen van de velden en de verdere inrichting van de sporthal begon om 9.30 uur. Met behulp van een aantal vrijwilligers was voor de aftrap van de eerste wedstrijden om klokslag 12.05 uur alles pico bello in orde.

We begonnen 5 minuten later dan gepland om stil te staan bij het overlijden van Marijke Sentges. Wil heeft de microfoon ter hand genomen en is er afgesloten met één minuut stilte ter nagedachtenis aan Marijke. Ze is een groot gemis voor familie, vrienden en de hele rolstoelhockey wereld. Marijke heeft samen met haar man jarenlang de club Evergeen on Wheels met hart en ziel draaiende gehouden. Daarnaast zijn zij de oprichters van stichting On Wheels. Over de jaren heen hebben zij het onder andere mogelijk gemaakt om voor mensen met een beperking rolstoelbussen, aangepaste caravans en aangepaste chalets te huren. Iedereen wist ze te vinden op dit gebied. Velen hebben hier veel plezier van gehad en dat zal ook zo blijven in de toekomst. Jarenlang hebben zij ook de competitieleiding van Regio West onder hun hoede gehad. Onze grote dank gaat uit naar deze parel van een vrouw.

Helaas hadden we te kampen met een grote ziekenboeg, waardoor de mogelijkheden voor wissels volledig ontbrak. Zykal, Maud en Erik hebben zich ziek afgemeld. Hierdoor waren er dus maar vijf spelers per team over. 

De Pont E1 - Push E1
Het was vandaag voor iedereen even wennen vanwege het toepassen van het puntensysteem dit seizoen in onze competitie. De eerste helft begon eerst even met aftasten, maar dat ging snel over in doortastend spel aan onze kant. De score werd vrij snel geopend en gedurende de wedstrijd gestaag uitgebouwd. Dankzij een aantal mooie combinaties en individuele acties stond er een ruststand van 7-0 op het scorebord. Push had ook een aantal mogelijkheden, maar die werden in de kiem gesmoord door een verdedigende actie op het laatste moment. In de tweede helft begon het moeizaam, maar dat veranderde snel nadat het doel weer gevonden was. De tweede helft ontwikkelde zich op dezelfde manier als de eerste. Het doel van de tegenstander werd met name door Sjoerd alleen iets makkelijker gevonden, waardoor er een einduitslag van 17-0 de boeken in is gegaan.

De Pont E1 - Gidos E1
Na een pauze van drie uur lang was het tijd voor onze tweede wedstrijd tegen Gidos. Na een rustig begin kwam Gidos halverwege de eerste helft 1-0 voor. Daarbij redde onze goalie Pascal in eerste instantie, maar zijn stoel blokkeerde bij de benodigde tweede actie. Pascal moest noodgedwongen het veld verlaten met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft om het technische mankement te verhelpen. Daar wij dus wegens ziekte deze dag zeer beperkt waren in het aantal spelers, moesten we door met 4 man. Desondanks lukt het ons om in deze 'shorthanded' fase gelijk te komen en vervolgens ook nog een voorsprong te pakken dankzij een solo actie en een goede combinatie. Vlak voor rust werd het nog 2-2, waarmee de ruststand bereikt werd. Gelukkig was vlak voor het begin van de tweede helft Pascal weer van de partij. Hij is overgestapt in een andere rolstoel en heeft daarin de wedstrijd uit kunnen spelen. In de tweede helft scoorde Kamal met twee bekeken schoten en kwamen we zodoende 4-2 voor. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Gidos nog één keer, maar daar bleef het dan ook bij. 

De Pont E2 - Push E2
We begonnen goed met het zetten van druk op de bal en hielden zo de tegenstander ver van onze goal af. We kwamen vrij snel op voorsprong en breiden onze voorsprong uit dankzij een aantal mooie aanvallen. Door een aantal momenten van een gebrek aan scherpte in de verdediging konden zij ook twee keer scoren, waardoor het bij de rust 6-2 stond. De tweede helft had eigenlijk een soortgelijk verloop als de eerste. Wel had Push nu meer balbezit dan wij, omdat wij niet meer de felheid hadden om ballen af te pakken. Ondanks dat gegeven konden we nog 4 keer scoren en kregen nog een onnodige goal tegen. Uiteindelijk wonnen we met 10-3.

De Pont E2 - GP Bulls E2
Net als de eerste wedstrijd begonnen we goed. Door een mooie afstandschot van Ferry kwamen we snel op voorsprong. Mede door het goede samenspel tussen Marc en Ferry werd de voorsprong vergroot. Verdedigend ging het wel wat minder, doordat de dekking minder goed verzorgd was. We kregen ook een shootout tegen, omdat Maaike de goal verschoof. Voor deze actie kreeg ze een groene kaart. De shootout werd gemist door goed keeperswerk van Maaike. De tweede helft ging het verdedigend beter en we maakten nog  een aantal mooie goals. In de laatste 20 secondes kregen we nog een onnodige goal tegen. We wonnen de wedstrijd met 11-5.

Voor beide teams van De Pont was het zeker qua resultaten een optimale dag. Daarmee zijn de maximale punten thuis gepakt en gaan we vol vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet. 

Competitiedag 3: Ulvenhout 16-12-2017

Competitiedag 3: HK/OK E-hockey in Ulvenhout – door Erik van Dongen (E2)

De Pont E2 - Kampong:
Na even lekker ingespeeld te hebben, was iedereen klaar voor de eerste wedstrijd tegen Kampong. Helaas moesten wij Reza  missen wegens een blessure. We begonnen met Maaike op goal, Marc, Zykal, Ferry en Bob. We kwamen door een mooie goal 1-0 voor. Daarna scoorde Kampong twee keer snel achter elkaar. De stand werd vervolgens 2-2. Maaike wist een gevaarlijke shoot-out te stoppen. Wij hadden een aantal hele mooie combinaties die net niet in een goal resulteerden. Wij hadden wat moeite met het fysieke spel van Kampong. Tijdens de rust hebben we besloten om op dezelfde manier door te gaan. Helaas is het in de tweede helft niet meer gelukt om grip te krijgen op het spel van de tegenpartij, wat in een eindstand resulteerde van 7-3 voor Kampong.

De Pont E2 - E-team Emmen E2:
Na de eerste wedstrijd hadden wij drie uur wachttijd, waarin iedereen voor de inwendige mens ging zorgen en de rolstoelen opgeladen konden worden. Onze tweede tegenstander was E-team Emmen E2. De opstelling in deze wedstrijd was Maaike op de goal, Nlunga, Bob, Ferry en Marc. Na een wat stroeve start, waarin we twee tegengoals tegen kregen, hebben we ons herpakt en zijn we via een paar mooie aanvallen en goals prima teruggekomen in de wedstrijd. Definitief afstand nemen van Emmen lukte voor de pauze nog niet helemaal, wat een op en neer golvende en spannende wedstrijd tot gevolg had. De ruststand was 3-3. Daarna gingen we er vol tegenaan, wat wederom mooie acties en doelpunten opleverde. Tegen het einde van de wedstrijd is Erik nog ingevallen voor Maaike. De einduitslag van deze wedstrijd was 8-5 voor de Pont E2 en konden wij met drie verdiende punten terug naar Rotterdam.

Competitiedag 2: Eindhoven 18-11-2017

Eindhoven was dit keer het decor voor de 2e competitiedag van het seizoen. Het 1ste team had maar liefst 3 wedstrijden af te werken op deze fysiek zware dag. Allereerst moest er tegen onze zuiderburen gespeeld worden. De 2e wedstrijd was tegen de Black Scorpions, die na het behalen van het kampioenschap in de Overgangsklasse afgelopen seizoen verdiend weer in de Hoofdklasse mogen uitkomen. De 3e wedstrijd was tegen het E-team Emmen.

Gidos - De Pont E1:
In het begin van de wedstrijd zat het mee en kwamen we redelijk vlot 2-0 voor. In de verdediging stonden we niet al te sterk, waardoor Gidos teveel kansen creëerde met als resultaat de aansluitingstreffer. In het vervolg van de wedstrijd lukte het ons maar niet om de verdediging op orde te krijgen. Qua kansen ging het gelijk op, maar zat het geluk toch wel aan onze kant. Er werd een eindstand bereikt van 6-3 in ons voordeel.

De Pont E1- Black Scorpions:
In de wedstrijd tegen deze tegenstander wilden we vol de druk erop zetten om de bal snel te veroveren. Gedurende de hele wedstrijd  lukte dat prima. We wilden in deze wedstrijd de verdediging weer degelijk zien te krijgen en aan ons doelsaldo proberen te werken. Ondanks nul doelpunten tegen was de verdediging toch nog steeds niet zo solide als dat we zouden willen. Uiteindelijk werd er een eindscore bereikt van 20-0, waarbij de Black Scorpions een aantal malen pech hadden in de afwerking.

De Pont E1 - E-team Emmen E1:
Tegen Emmen stonden we vrij snel 0-2 achter en bleek maar weer eens dat de verdediging echt een probleem was. Het lukte dankzij een individuele actie om op één doelpunt verschil te komen, waarna Emmen toch weer 3-1 voor kwam. Tot aan de stand 6-4 bleef dit het beeld van de wedstrijd. Elke keer dat wij op één doelpunt naderden, prikte Emmen er telkens een doelpunt bij. Na de bereikte stand van 6-4 in het voordeel van Emmen kwamen wij langszij en lukte het ook om vlak voor tijd 7-6 voor te komen. Na dom balverlies kwam de bal via de kluts voor de stick van een tegenstander en werd het uiteindelijk 7-7. Uiteraard was dit puntverlies enorm balen, maar was gezien het wedstrijdbeeld deze uitslag wel terecht.

Na deze speeldag hebben we onze voorsprong van 3 punten kunnen behouden en staan we op de eerste plaats. De volgende competitiedag wordt door ons georganiseerd en vindt in Ulvenhout plaats.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com