H-hockey fotos album

Bekertoernooi 1e t/m 4e klasse

Verslag van bekertoernooi H-hockey 1e t/m 4e klasse in Arnhem op 24-03-2018 - door Larissa (H1).

Aan dit bekertoernooi deed H1 van de Pont mee. Alleen al in de poulefase stonden er 5 wedstrijden van 15 minuten op het programma dus het zou een lange en zware dag worden. Hoewel Nienke normaal gezien de aanvoerster is, bewaakte ze vandaag het doel en nam Anne de rol van aanvoerster over. Voor mij was dit mijn eerste bekertoernooi en dat maakte het een hele spannende dag.

De eerste wedstrijd was tegen Bredius Rollers H2. Aan het begin van deze wedstrijd werd duidelijk dat iedereen nog in het spel moest komen, er werd soms niet goed op elkaar gelet waardoor ballen niet werden aangenomen. Gelukkig hadden ook de Bredius Rollers hier last van waardoor zij amper druk uitvoerden en wij totaal niet geblokt werden. Dit maakte dat wij, ondanks wat dufheid, al snel een eerste doelpunt maakte. Hoe verder het spel vorderde, hoe meer iedereen in het spel kwam. De passes werden steeds strakker en het spel zag er steeds mooier uit. Dit wierp zijn vruchten af want we wonnen met 4-0.

Na 1 wedstrijd rust waren we aan de beurt tegen Kampong H4. Al binnen enkele seconden had Anne het eerste doelpunt gescoord, dit zette direct de toon voor het spel. Al snel werd duidelijk dat wij sterker waren dan Kampong H4. Hierdoor zagen we kans om flink wat doelpunten te scoren. We hebben de wedstrijd gewonnen met een mooie 7-0.

Als derde mochten we tegen de Arnhemse Antilope H2. Voor mij persoonlijk was dit de meest spannende wedstrijd uit de poulefase. Enkele weken daarvoor hadden overtuigend verloren van hun in de competitie dus de spanning zat er goed in. Gelukkig wisten we wel wie de sterkste spelers waren en wat hun tactiek was, dus daar konden we mooi op inspelen. Toch hebben deze 15 minuten mijn leven met een jaar verkort en dan zat ik alleen maar aan de zijlijn toe te kijken. Al vanaf het begin ging het er intens aan toe met heel veel schoten op het doel. Als een ware ninja wist Nienke op indrukwekkende wijze alles tegen te houden. Ook voorin ging het er heftig aan toe, er werden meerdere avances op het doel gemaakt, maar ook hun keeper was erg sterk. Het spel was zeer indrukwekkend met strakke passes, mooie balcontrole en goed samenspel. Tot het einde aan toe was het zeer spannend en ik moet zeggen dat ik opgelucht was toen het eindsignaal klonk. We hebben gelijk gespeeld met 0-0 wat met deze tegenstanders een mooi resultaat is.

Tussen de wedstrijd tegen de Arnhemse antilope en de Kennemer Keien H2 zat 1,5 uur. Hoewel dit een mooi moment was om even te rusten en te eten, merkte ik persoonlijk dat ik ook wel een beetje inkakte. We begonnen de wedstrijd sterk met een 1-0 voorsprong. Helaas wisten zij dat gelijk te spelen. Met nog 1 minuut op de klok wisten we nog een doelpunt te maken. Nog maar 1 minuut hoefden we het doel te bewaken om onze voorsprong te bewaren en als tweede van de poule te eindigen, maar met nog een halve minuut te gaan, maakte de Kennemer Keien een doelpunt waardoor we weer gelijk stonden. Een laatste poging om nog een doelpunt te scoren was tevergeefs en we eindigden in gelijkspel met 2-2. Vanaf dat moment wisten we dat het doelsaldo zou bepalen welk team als tweede zou eindigen en door mocht naar de halve finale.

Het was half 3 en iedereen was moe, maar toch moesten we direct door met de volgende wedstrijd tegen HC Catwyck H1. Tot nu toe hadden ze alle wedstrijden gewonnen en waren de nummer 1 in onze poule. Onze tactiek bestond voornamelijk uit zo min mogelijk ballen doorlaten en zelf een doelpunt proberen te scoren. Het spel zag er, niet verrassend, erg vermoeid uit. Dit was ook terug te zien in de eindstand. Met 1-5 hadden we verloren.

Na deze wedstrijd stonden we gelijk met de Kennemer Keien H2 en Arnhemse Antilope H2 en wie als tweede in de poule zou eindigen hing allemaal af van het doelsaldo. Hoewel wij in de veronderstelling waren dat het toernooi hierbij voor ons ophield, kwam Richard naar ons toe met het heugelijke nieuws. Wij hadden het hoogste doelsaldo van de drie en mochten daarom door naar de halve finale. We hadden enkele minuten om op adem te komen, een powerbar te eten en onszelf moed in te spreken voordat we moesten spelen tegen CHT H2. Doordat Richard scheidsrechter was tijdens een van hun wedstrijden, wisten wij wat hun tactiek was waar wij makkelijk op konden inspelen. De halve finale was 2x15 minuten. Hoewel wij op de hoogte waren van hun speltactiek, leken zij toch sterker te zijn. Aan het einde van de eerste helft stonden ze met maar twee punten verschil voor en even hadden we het idee dat we dit gelijk konden trekken en misschien zelfs van ze konden winnen. De vermoeidheid was alleen duidelijk in ons spel te zien en we verloren met 4-7.

Doordat wij met 4-7 van CHT hadden verloren, gingen wij door naar de verliezersfinale tegen SGB H1. Voor deze wedstrijd hadden we een kleine verandering in het team waardoor Onur als keeper optrad en Nienke vanaf de zijlijn toekeek. Ook bij deze wedstrijd was binnen een paar seconden het eerste doelpunt door Anne gemaakt. Niet lang daarna volgde het volgende doelpunt en een derde. Toen we 6-0 voor stonden besefte ik me dat dit betekende dat we derde zouden worden. Aan het eind van de eerste helft stonden we met 9-0 voor. In de pauze kreeg ik een flinke peptalk en werd er nog wat moed ingesproken. Ons doel was om geen punten tegen te krijgen. Dat laatste is niet helemaal gelukt en SGB wist drie keer een doelpunt te scoren. Dit mocht de pret echter niet drukken want we hebben uiteindelijk met 14-3 van ze gewonnen. Met een overtuigende score hebben we de derde plaats bemachtigd en hebben Anne en Nienke namens het hele team de beker in ontvangst genomen.

Ik denk dat we mogen terugkijken op een mooie dag met een mooi resultaat. Voor mij persoonlijk is het de eerste keer dat ik op sportief vlak iets gewonnen heb en dat deze winst in teamverband is, is voor mij toch wel de kers op de taart. Ik ben enorm dankbaar onderdeel van dit bijzondere team te mogen zijn waarin ik kansen krijg om te leren en door te groeien.

Het was dan wel een hele lange dag, maar wel een hele mooie dag!Bekertoernooi 2018

Competitiedag 6: Amsterdam 22-04-2017

6e competitiedag H-hockey in Amsterdam – door Richard Goudswaard (Coach)

Op 22 april jl. was het weer de beurt aan De Pont H1 om een competitiedag te spelen in Amsterdam. In de week ervoor bleek helaas dat Anne en Anthony niet aanwezig konden zijn waardoor het hele zware wedstrijden zouden worden. We hebben toen, van H2, Denise gevraagd om in te vallen en Guus om mee te gaan als reservespeler. Dit wilden ze allebei graag doen dus hadden we weer mensen genoeg.

De eerste wedstrijd was tegen Peperbus H1. Na het verlies 4 weken geleden tijdens het bekertoernooi waren we gebrand op een goed resultaat. De achterhoede bestond, zoals bijna altijd, uit Erik op goal met Nienke en Onur als verdedigers. Voorin mochten Denise en Ranoe de punten voor ons gaan maken. Gelukkig wisten we hoe deze tegenstander speelt dus konden we ons spel daar op aanpassen. We begonnen ook erg sterk aan deze wedstrijd en de eerste kansen waren voor ons. In de eerste helft opende Denise de score voor De Pont wat voor het hele team een goed gevoel gaf en een extra boost om te door te zetten. We gingen de rust in met een kleine voorsprong. Omdat ik vertrouwen had in het getoonde spel werd er niks aan de opstelling veranderd. De tegenstander probeerde nog wel wat te forceren met een wissel maar dit hielp niet. Ranoe wist zijn 2e doelpunt van de wedstrijd te maken en Denise scoorde nog 2 keer vanuit de draai in het uiterste hoekje van de goal. Samen met het uitstekende werk van het verdedigende trio leverde dit een hele mooie 5-3 overwinning op.

De 2e tegenstander was CHT H2. Iedereen was nog vol adrenaline van de vorige wedstrijd en helemaal klaar voor de volgende match. Deze tegenstander speelde heel anders en zette gelijk volop druk naar voren. Gelukkig stonden Onur en Nienke goed te verdedigen en Erik wist weer een aantal mooie reddingen te maken. Ranoe kwam ook regelmatig goed mee verdedigen waardoor de tegenstander het toch moeilijk had om te scoren en Nienke soms verrassend mee naar voren kon. Van onze kant kwamen er ook mooie aanvallen maar helaas werden deze niet allemaal benut. Het werd een hele spannende wedstrijd met aanvallen en doelpunten over en weer. Tegen het einde keken we helaas tegen een 5-3 achterstand aan maar na een schitterende aanval in de laatste minuut maakte Denise de 5-4. In de laatste 10 seconden wist Ranoe, voor de derde keer deze wedstrijd, de keeper te verrassen met een lobje in de verre hoek wat de eindstand op 5-5 bracht. Dit zorgde wel voor wat gemengde gevoelens want er was een gevoel dat er meer in zat maar in de laatste minuut zo terugkomen is wel fantastisch.

Persoonlijk was ik heel erg blij met de 4 punten en heel erg trots op het team. Helaas lieten de wedstrijden het niet toe om Guus in te laten vallen maar daar had hij alleen maar begrip voor. Desondanks waren ik en het team erg blij dat hij en Denise mee wilden gaan.

Competitiedag 5: Waalwijk

5e competitie dag H-hockey in Waalwijk – door Nienke Conijn (Captain H1) en Richard Goudswaard (Coach H1 en H2)

Afgelopen zaterdag mochten zowel H1 als H2 van de Pont spelen in Waalwijk. Als je het mij vraagt een relatieve thuis wedstrijd: hoewel mensen om me heen me raar aan keken en zeiden dat het toch echt een flink eind rijden was. Maar ja dat is het verschil tussen een reguliere hockeysport waarbij de verste club 45 min rijden is; en rolstoelhockey op landelijk niveau. Er zijn nu eenmaal minder rolstoelhockeyers. Daarom moet je soms wat verder weg...

En precies op dat punt (het rijden en de afstand) verloren we eigenlijk onze eerste wedstrijd:

Erik, Anne en ik waren geruime tijd van te voren aanwezig, maar de Pontbus met de rest van ons team (Anthony, Onur en Ranoe) plus mijn sportstoel liet op zich wachten....

Bij aanvang van de wedstrijd waren we nog steeds met drie... de wedstrijd leiding wilde gelukkig even wachten: toen druppelde er Pont spelers binnen, alleen wel uit het tweede team. Zo zijn we geïmproviseerd begonnen: Max uit H2 op goal, Denise ook uit H2 in de spits, Erik in zijn keepersshirt als verdediger, ik daar een beetje naast in mijn gewone stoel zonder rugnummer etc. en Anne hielp overal waar nodig. Zo hielden we stand en kwamen op 1-0 voor door een mooie goal van Anne. Maar de spits van CHT had een snoeihard schot en legde hem achter Max in het net. Op dat moment kwamen onze medespelers aan en werden meteen ingebracht. Dit resulteerde kort gezegd in complete chaos; niemand kwam in zijn/haar spel, nog veel te gestrest van wat er allemaal was gebeurd en gefrustreerd over het te laat komen. Daarom verloren we eigenlijk vooral van ons zelf... wat op het scorebord resulteerde in 4-1.

Na twee wedstrijden rust waarin we onze helden van H2 hebben aangemoedigd, gingen we nu wel vol goede moed beginnen aan de 2de wedstrijd tegen Gidos. Al eerder is gebleken dat ze ons best wat weerstand kunnen bieden en we dus alles moeten geven.

We hadden een aanvallende opstelling, ook omdat Ranoe het lastig vond om zich verdedigend in te stellen. Het voordeel was dat we ze goed onder druk konden zetten daardoor. Het grote nadeel was dat ik soms wel 2 of 3 Gidos spelers tegenover me had; maar gelukkig stond Erik er ook nog en wist hij de bal uit het goal te houden.

Anthony had gelukkig de slag weer helemaal te pakken en was 3x trefzeker. Ranoe voegde daar nog een mooi hard schot aan toe; wat zorgde voor ons vierde doelpunt. In de tussentijd had Gidos absoluut niet stil gezeten en hadden ook wij 3 doelpunten moeten incasseren. Maar we bleven op voorsprong tot aan het fluitsignaal. Al met al de dag dus toch nog met een positief gevoel afgesloten:-).

Na de eerste wedstrijd van H1 was het de beurt aan H2 om aan te treden tegen Bredius Rollers H4. Denise en Max hadden al een onverwachte warming-up gehad bij het 1e team dus die konden gelijk door samen met Dennis, Guus en Diego. Het werd een enorm spannende wedstrijd met mooie doelpunten van beide teams. De tegenstander probeerde steeds om onze verdedigers uit elkaar te trekken om vervolgens via het midden of onder de stoel door te schieten. Hier waren Guus en Dennis gelukkig heel alert op en als het dan toch lukte stond Max meestal weer op de goede plek. Als er dan toch werd gescoord waren het Denise en Diego die met goede aanvallen weer een doelpunt wisten te maken. Helaas was de spirit bij onze spelers deze wedstrijd nog niet zoals het hoort en het leek of ze nog een beetje wakker moesten worden. In de 2e helft werd Joost ingebracht en Frank mocht zijn rentree maken in het doel. De spanning bleef om te snijden en de teams waren echt aan elkaar gewaagd. Helaas was het Bredius die aan het langste eind trok en de wedstrijd met 5-6 in hun voordeel besliste.

De volgende wedstrijd was tegen Only Friends H1 maar viel helaas precies gelijk met de 2e wedstrijd van H1. Ik had mijn coach taken overgedragen aan Edwin en Selwyn (vaders van Max en Denise) en we hadden van te voren de tactiek al besproken. Vanaf de zijlijn van het andere veld kon ik af en toe een glimp opvangen van de wedstrijd en zag ik dat er een voorsprong op het scorebord kwam. Deze werd gestaag uitgebreid en uiteindelijk werd een 1-3 overwinning genoteerd. Er was tijdens de wedstrijd helaas wel wat gezeur geweest met een tegenstander maar onze spelers hebben zich hier niet gek door laten maken en hebben professioneel door gespeeld.

Ook dit keer stonden er 3 wedstrijden op het programma voor H2. De laatste wedstrijd was tegen Haag 88 H4. We hadden weer wat gewisseld in de opstelling waardoor Denise naar de verdediging ging en Joost mee mocht in de aanval. Dit bleek een goede keuze aangezien de tegenstander constant 2 man voorin hield en 2 achterin. Zodra Haag de bal naar voren schoot kon Denise deze onderscheppen of veroveren en een tegenaanval opzetten. Joost had z’n draai voorin ook gevonden en wist 2 keer te scoren. In de 2e helft werden Guus en Frank weer ingezet. Helaas wist de tegenstander de stand weer gelijk te trekken naar 2-2. Er moest iets gebeuren dus werd er weer gewisseld en een verandering in posities gemaakt. Dit pakte goed uit en onze spitsen wisten er nog 3 doelpunten bij te maken. Een mooie 5-2 overwinning was een goed einde van een rommelige en lange dag. Als kers op de taart bleek H2 nu ook de ranglijst in de 4e klasse aan te voeren.

Competitiedag 4: H2 in Reuver 11-02-2017

4e competitie dag H-hockey in Reuver – door Richard Goudswaard (Coach)

Deze competitiedag van H2 beloofde op voorhand al een zware dag te worden. Allereerst door de lange reistijd aangezien we in Reuver (Limburg) moesten spelen en daarnaast stonden er dit keer ook 3 wedstrijden op het programma. Na wat onduidelijkheid of alle teams wel zouden komen i.v.m. de gevallen sneeuw bleek iedereen gelukkig toch aanwezig te zijn.

Onze eerste tegenstander van de dag was Tubanten H3, de nummer 1 van onze klasse. Al vrij snel openden wij de score, maar we konden niet lang genieten van de voorsprong aangezien de tegenstander snel de stand weer gelijk trok. Gelukkig lieten onze spelers zich niet gek maken en bleven hun eigen spelletje spelen. Er werd behoorlijk strak verdedigd, maar de tegenstander kon toch meerdere keren verrassen met een lobje over de verdediging heen. Gelukkig hadden de verdedigers dit snel door en werd hier beter op gereageerd. Het werd een hele spannende wedstrijd waarin we gelukkig altijd 1 of 2 doelpunten voor stonden. Er werd heel goed samengewerkt en iedereen deed wat hij/zij moest doen. Tijdens deze wedstrijd heeft Joost ook zijn eerste doelpunt voor De Pont gescoord en ook Guus was weer trefzeker. Uiteindelijk werd er een nipte 8-9 overwinning binnengesleept.

Na 1 wedstrijdje rust mocht er aangetreden worden tegen Rapid Rollers H2. De eerdere confrontatie tijdens de 1e competitiedag eindigde in ons voordeel met 10-5. Dit gaf veel vertrouwen voor deze wedstrijd, zeker in combinatie met de topprestatie tegen de nummer 1 vers in het geheugen. Er werd weer wat gewisseld in de opstelling om een goed beeld te krijgen waar iedereen zich het meeste thuis voelt. Ook deze wedstrijd werd er weer goed samengespeeld, veel strakke passes gegeven en kansen werden vaak netjes afgemaakt. Achterin stonden Patrick, Dennis en Max als een muur voor de goal. De tegenstander wist hier maar zeer weinig doorheen te breken. Ondanks het feit dat Denise en Diego prima hun mannetje (of vrouwtje) staan in de verdediging en daar ook vaak meehelpen, lieten ze in deze wedstrijd zien dat het toch echte spitsen zijn. Diego wist de keeper 5 keer voorbij te spelen en Denise legde de bal 4 keer in het net. Een hele mooie 9-3 overwinning was de beloning.

De 3e wedstrijd werd gespeeld tegen CHT H4. Hier spelen twee jonge jongens die vooral aanvallend erg gevaarlijk zijn en het de verdediging flink moeilijk kunnen maken. We begonnen met een sterke opstelling met beide spitsen in de aanval. Dit liep best goed en doordat zij vanaf de middenlijn ook meehielpen met de tegenstander opvangen, kregen zij weinig kansen. Achterin werd er ook weer strak verdedigd. Regelmatig schoof er ook iemand vanuit de verdediging op het juiste moment door om een afvallende bal op te pakken voordat de tegenpartij hem kon veroveren. Het werd een hele spannende wedstrijd met meerdere kansen over en weer. Gelukkig wisten we wel de hele wedstrijd op voorsprong te blijven. In de 2e helft was duidelijk te zien dat de vermoeidheid toe begon te slaan. Er werden een paar grote kansen gemist, er werd minder gereden en her en der werd het spel wat slordig. Maar de vermoeidheid werd ook gecompenseerd door het enorme doorzettingsvermogen van dit team. Hierdoor werd er een welverdiende 5-3 overwinning uit het vuur gesleept.

Met 9 punten op zak begon iedereen aan de lange terugreis. Als coach ben ik natuurlijk heel erg trots op dit team en de behaalde resultaten.

Competitiedag 3: Duiven 12-12-2016

3e competitie dag H-hockey in Duiven - door Richard Goudswaard (Coach)

Slechts 2 weken na de eerste competitiedag stond voor H1 de volgende wedstrijddag al weer op het programma. H2 speelde deze dag ook, waardoor de spelers bij elkaar konden kijken om elkaar aan te moedigen, te coachen en van elkaar te leren.

H1 begon de dag tegen Gidos H2, die we nog kennen van vorig seizoen in de 2e klasse. Door wat verschuivingen met teams om de klassen zoveel mogelijk even groot te houden waren zij ook gepromoveerd. Vorig seizoen waren het altijd zware en spannende wedstrijden. We wisten dus dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Er werd heel sterk aan de wedstrijd begonnen en de voorsprong liet niet lang op zich wachten. Al snel werd duidelijk dat ons team heel erg gegroeid is ten opzichte van vorig seizoen, want een echte kraker zoals vorig jaar werd het niet. We waren veel in balbezit en zorgden ervoor dat de bal lekker rondgespeeld werd. Regelmatig werd er teruggespeeld waarna Onur en Nienke weer een strakke pass naar voren konden geven om een aanval op te zetten. Anne en Anthony maakten voorin ook mooie combinaties en waren beide trefzeker in deze wedstrijd. Aangezien Erik zijn doel ook aardig schoon hield, stond er aan het einde een mooie 7-2 overwinning op het scorebord. Dit gaf een heel goed gevoel en zelfvertrouwen voor de 2e wedstrijd.

Onze volgende tegenstander was Kennemer Keien H2. De 1e competitiedag eindigde dit duel in een gelijkspel dus iedereen was gebrand op revanche. Vanaf het begin zette de tegenstander vrij veel druk door 2 man voorin te houden en elke veroverde bal achterin gelijk hard naar voor te schieten. Hierdoor begonnen wij wat onrustig en ongeduldig aan deze wedstrijd. Gelukkig opende Anne halverwege de eerste helft de score met een fraaie backhand waardoor we met een kleine voorsprong konden gaan rusten. De 2e helft was er iets meer rust in het spel en werd de voorsprong verdubbeld. Doordat er van onze kant iets te slordig werd gespeeld wist de tegenstander de aansluitingstreffer te maken. Lang konden ze hier niet van genieten want al vrij snel werd de 3-1 binnen geschoten. Helaas ging de bal een paar minuten voor tijd onder 2 rolstoelen door ons doel in. Vanaf dat moment werd met man en macht (mee)verdedigd om onze voorsprong vast te houden. De tegenstander deed er alles aan om gelijk te maken en schoot vanuit elke positie op ons doel. Eén schot werd door Nienke geblokt met haar hoofd (alles voor de overwinning) en ging het veld uit. Hierdoor kregen we in de laatste seconden nog een vrije bal tegen. Terwijl de verdediging zich aan het opstellen was en er nog niet gefloten was door de scheidsrechters besloot een tegenstander de vrije bal al te nemen. Deze ging overal tussendoor en belandde achter onze keeper. Het doelpunt werd geheel onterecht goedgekeurd en er stond wederom een gelijkspel op het scorebord. Uiteraard was dit voor iedereen een domper om op zo’n manier punten te verliezen.

Hierna was het de beurt aan H2 om hun stijgende lijn voort te zetten tegen Kampong H3. Dit keer hadden ook Diego en Dennis hun nieuwe sportrolstoel tot hun beschikking. Deze moesten natuurlijk in de praktijk getest worden. Er werd begonnen met Max, Guus, Dennis, Diego en Denise in de basis. Het verschil was direct goed te zien, want de jongens waren een stuk sneller en wendbaarder. Er werd heel sterk aan de wedstrijd begonnen. Achterin stond het goed dicht en in de voorhoede werd het spel goed breed gehouden. Hierdoor werd er een hele mooie 3-0 voorsprong opgebouwd. In de 2e helft mochten Patrick en Joost hun opwachting maken. Aangezien zij nog niet zo lang spelen is het nog een beetje zoeken op welke positie ze het beste op hun plek zijn. Helaas kon het niveau van de eerste helft niet vastgehouden worden en verslapten we een beetje. De tegenstander wist hier handig gebruik van te maken, kon steeds dichterbij komen en trok de stand zelfs gelijk. Hierna werd er door beide teams niet meer gescoord.

Om half 5 mocht H2 aantreden tegen Bredius Rollers H4 voor de laatste wedstrijd van de dag. Voor een aantal spelers was het hierdoor een erg lange dag. Zij waren i.v.m. het vervoer al om half 11 aanwezig. Wederom werd er erg sterk aan de wedstrijd begonnen en iedereen was vanaf het begin heel geconcentreerd. Het eerste doelpunt liet ook niet lang op zich wachten. Al snel werd duidelijk dat dit een iets makkelijkere wedstrijd zou worden. Er werden aardig wat kansen gecreëerd en de score werd gestaag uitgebreid. In de 2e helft besloot Guus om af en toe mee te gaan naar voren. Dit werd goed opgevangen door Denise die dan zijn positie overnam. Dit liet ook weer zien dat er steeds meer als team wordt gespeeld. Het was ook zeker nuttig, want Guus wist ook nog een doelpunt mee te pakken. Diego bracht met 2 snoeiharde treffers de eindstand op een hele mooie 5-0.

Competitiedag 2: H1 in Zoetermeer 26-11-2016

2e competitie dag H-hockey in Zoetermeer – door Nienke Conijn (Speelster H1)

 

In geheel nieuwe tenues gestoken gingen we vol goede moed de eerste competitie dag tegemoet. Onze tegenstanders moesten even aan ons wennen omdat we nu in het knal oranje ten strijden trokken, in plaats van het saaie wit. Dit alles met dank aan onze sponsor VICAIR. Als eerste handbewogen team van onze vereniging wilde we het rolstoel hockey graag naar een hoger niveau tillen; dit zorgde er voor dat we meer tijd kregen tijdens de trainingen van het eerste Elektrische team. We trainde hard en het ging lekker, we functioneerde steeds meer en meer als team. Dat moest ook wel nu we eerste klasse gingen spelen, in plaats van 2de klasse. Met het zelfvertrouwen zat het dan ook wel goed, dit veranderde echter snel toen onze eerste tegenstander alleen maar hoge ballen ging spelen. Deze ballen kregen we niet onder controle, we lieten gaten vallen, en elke fout werd vrij wel meteen afgestraft. Waar onze keeper Erik normaal de redder in nood was, kon ook hij niet voorkomen dat de ballen het net troffen. We lieten ons weg spelen en hadden ons hoofd er niet meer allemaal goed bij. Des ondanks gingen we de rust in met een 5-4 achterstand. Richard probeerde er samen met Anne voor te zorgen dat onze gedachten weer bij het spel kwamen en we minder overrompeld zouden worden. De tweede helft functioneerde we meer als team, kregen iets meer zelfvertrouwen en lieten iets meer van het spel zien dat we normaal kunnen spelen. Maar het was bij lange na niet genoeg om het overwicht te krijgen; we verloren met 9-6 van Bredius Rollers H1.

 

Na een flinke preek in de pauze, heel wat tactische uitleg van Anne en mij, gingen we de tweede wedstrijd in tegen Kennemer Keien H2. Het werd een stuk spannendere wedstrijd dan de eerste wedstrijd, maar helaas kwamen we nog niet in ons eigen spel. We maakte als team onnodige fouten die net als in de eerste wedstrijd snel werden afgestraft. Met wat geluk scoorden wij ook een aantal doelpunten, waardoor het eigenlijk vrij gelijk op ging. 1x wist ik als achterspeler een mooi gaatje te vinden en de bal snoeihard in de korte hoek te schieten, maar dit was niet genoeg voor de overwinning. Tot op het eind bleef het spannend, elke minuut was kostbaar in onze ogen, de tegenstander dacht daar echter anders over en besloot 2x een minuut te gebruiken voor het wisselen van spelers. Zo gingen de laatste minuten vrij snel voorbij en was het 5-5 toen het laatste fluitsignaal klonk. We hadden dus 1 punt overgehouden aan deze dag, maar het voelde alsof we beide wedstrijden onnodig hadden verloren,,, we kunnen zo veel meer als team…. De frustratie was groot, maar bied ook weer mogelijkheden voor de toekomst omdat een ieder erg gemotiveerd is dit niet meer te laten gebeuren! Op naar de volgende competitie wedstrijden in december.

Competitiedag 1: H2 in Gorinchem 01-10-2016

Op 1 oktober 2016 was het voor de spelers van H2 eindelijk zover. De eerste competitiedag van het nieuwe seizoen. Er zijn tijdens de zomerstop best wat dingen verandert voor dit team. Dennis, Diego, Denise en Guus hadden een sportrolstoel aangevraagd waarbij de 2 laatstgenoemde er tijdens deze dag al gebruik van konden maken, Joost en Patrick zijn er nieuw bijgekomen en Frank heeft besloten om ook weer wedstrijden te gaan spelen. Iedereen was gelukkig op tijd aanwezig zodat we bij iedereen de nieuwe rugnummers er op konden hangen. Frank en Mark ontbraken deze dag maar aangezien we een behoorlijk groot team hebben dit seizoen hadden we nog 2 wissels over.

 Ze zijn er klaar voor

De eerste wedstrijd, tegen Rapid Rollers H2, werd begonnen met het oorspronkelijke team van vorig jaar. Het werd al snel duidelijk dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld is geraakt en dat iedereen z'n plekje op het veld nu heeft gevonden wat resulteerde in mooie aanvallen en doelpunten. We gingen dan ook met een verdiende voorsprong de rust in. In de tweede helft mochten de nieuwe spelers, Patrick en Joost, hun debuut maken. Voor hen is het nog even zoeken waar ze het liefst spelen dus ze begonnen in de verdediging. Dit deden ze prima, zeker met de hulp van, afwisselend, Diego en Denise en de mooie reddingen van Max. Uiteindelijk stond er een hele mooie 10-5 eindstand op het scorebord in ons voordeel.

 In de aanval1e competitiedag 2

Ook de tweede wedstrijd, tegen Tubanten H3, werd gestart met dezelfde opstelling. Dit ging heel goed en het ging een tijdje redelijk gelijk op. Helaas bleek deze tegenstander toch iets te sterk voor ons waardoor we zelf weinig kansen konden creëren. In de 2e helft weer wat gewisseld zodat de nieuwe spelers nog wat meer ervaring op konden doen. Tegen het einde wist Denise de tegenstander nog wel te verrassen met een hoge bal die via de rebound eindigde in een doelpunt en ook Guus kwam af en toe verassend mee naar voren. Deze wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 9-4.

 Gezellig

Al met al ben ik zeer tevreden met deze seizoenstart en de progressie die er in het team zit. Volgende keer zijn er weer een paar die hun sportstoel hebben dus kunnen we de stijgende lijn voortzetten.
1e competitiedag 4En de nieuwe rugnummers

Wedstrijdverslag H1 en H2 13-02-2016

Zaterdag 13-02 was het dan eindelijk weer tijd voor de volgende competitiedag voor H1 en H2. Na ruim 3 maanden stonden beide teams te trappelen om weer wat wedstrijden te kunnen spelen. De wedstrijden werden dit keer gespeeld in de Banninghal te Soesterberg, een mooie zaal maar voor 3 velden behoorlijk krap. Beide teams hadden vanaf deze dag een nieuwe speler erbij gekregen en bij H1 is er ook een speler weg gegaan. H2 mocht het spits afbijten tegen de nummer 4, CHT H4. Het was in het begin even aftasten hoe de tegenstander speelde en hoe daar mee om te gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het samenspel steeds beter. De tegenstander was helaas iets te sterk maar ook wij wisten te scoren waardoor de eindstand 6-3 werd. Hierna mocht H1 aan de bak tegen onze directe concurrent en de nummer 1 uit de klasse, Rapid Rollers H1. Al binnen een paar seconden was het via een mooi uitgespeelde aanval raak en was het 1-0 in ons voordeel. Deze voorsprong hebben we gedurende deze spannende wedstrijd nog uit weten te breiden naar 4-0, hele belangrijke punten. De volgende wedstrijd was tegen de nummer 6, Union H2. Tijdens deze wedstrijd mocht onze nieuwe speler zijn debuut maken. Dit was nog wel even wennen en een beetje zoeken welke positie hem het beste ligt. Uiteindelijk werd het een hele leuke partij die we netjes met 9-0 wonnen. De laatste wedstrijd van H1 was ook een hele belangrijke want de nummer 3, Arnhemse Antilope H3, was onze tegenstander. Ook dit keer hebben we een goede wedstrijd laten zien. In de 2e helft had de tegenstander nog wat versterking ingezet maar dit mocht niet baten. Ondanks een paar tegendoelpunten was het krachtsverschil duidelijk, 12-3 was de eindstand. Na deze dag staan we bovenaan met 4 punten voorsprong op de nummer 2 terwijl wij 3 wedstrijden minder hebben gespeeld. H2 mocht de dag afsluiten tegen Peperbus H2, de nummer 1. De eerste helft verliep helaas erg stroef en we hadden veel moeite met de hoge ballen die vaak werden gespeeld waardoor we met een achterstand van 7-0 de rust in gingen. In de rust hebben de spelers zich heel goed herpakt en ging het stukken beter. De tegenstander wist niet meer te scoren in de tweede helft. Echt een top prestatie tegen de ongeslagen nummer 1. Al met al was het weer een hele goede dag. Beide teams hebben weer flinke progressie geboekt en gaan steeds beter spelen.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com