Geschiedenis

Voor de docenten van mytylschool De Brug was het zeer duidelijk dat de leerlingen behoefte hadden aan naschoolse activiteiten in de vorm van lekker sporten. Het is voor eenieder belangrijk om in beweging te zijn, maar het daaruit voortvloeiende sociale aspect was -zeker in die tijd- net zo belangrijk. De integratie met de valide medemens was namelijk niet zo vanzelfsprekend als nu. Tegenwoordig gaan de meeste mensen met een fysieke beperking vaak naar het reguliere onderwijs en is het proces van contact leggen met mensen buiten de ‘veilige omgeving’ veel makkelijker.

Op 26 augustus 1986 hebben een aantal docenten de knoop doorgehakt en de daad bij het woord gevoegd: de geboorte van Omnivereniging “De Pont” was een feit. Daar de vereniging is opgezet vanuit de mytylschool, heeft het ook letterlijk een plek binnen de school verworven. Dankzij deze samenwerking kan de vereniging door de binding met de leerlingen makkelijker gebruik maken van de diensten van het personeel op vrijwillige basis. Het gaat dan met name om training geven, het rijden van de "Pontbus" naar toernooien en de verzorging. Daarnaast mogen we ook van de beschikbare ruimtes/diensten van de school gebruik maken: de gymzaal, schoolbussen (in het verleden) en de keuken.

In den beginne was het vooral hockey wat de klok sloeg. Door de vele jaren heen heeft deze sport een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het wel flink veranderd is. Deze ontwikkelingen betreffen de rolstoelen, de hockeysticks, het speelveld, de spelregels, het niveau/attractiviteit, de coaching, het nu veel grotere totale aantal spelers, de groei van het aantal wedstrijden/toernooien en zeker ook de beleving.

Later is het aanbod van onze vereniging nog meer uitgebreid, waardoor er voor eenieder wat wils is. Judo, tafeltennis, Goalball, Boccia en kanoën behoren ook tot de mogelijkheden en deze afdelingen worden geleid door zeer enthousiaste mensen, die goed aanvoelen wat de leden nodig hebben en het ook op de juiste manier over kunnen brengen. Als laatste is streetdance toegevoegd om de keuzemogelijkheden  nog verder uit te breiden.

Login

© Omnivereniging De Pont  Cookieverklaring Disclaimer Webmaster Michael Letsch

 

Designed by plustheme.com